Sport

România va întâlni Ucraina la EURO 2024 și va debuta contra Lituaniei în Liga Națiunilor

Selecţionata de fotbal a Ucrainei va fi adversara României în Grupa E la EURO 2024, după ce a învins echipa Islandei cu scorul de 2-1, marţi seara, la Wroclaw (Polonia), în finala play-off-ului B.

România va debuta contra Ucrainei la EURO 2024/Foto: Echipa națională de fotbal a României România va debuta contra Ucrainei la EURO 2024/Foto: Echipa națională de fotbal a României

 

 


Seara de 26 martie a adus ultimele confirmări privind grupa naționalei României de la EURO 2024, dar și în privința adversarilor cu care tricolorii se vor duela în această toamnă, în noul sezon al Ligii Națiunilor.

 


Echipa naţională a Ucrainei a învins marţi seara, pe teren neutru, la Wroclaw, scor 2-1, echipa naţională a Islandei, calificându-se la turneul final al Euro 2024, unde va juca în grupa României.

România debutează împotriva Ucrainei la EURO 2024

La turneul final din Germania, tricolorii erau deja în grupă cu Belgia și Slovacia, pe care le vor întâlni în această ordine, la Koln (22 iunie) și Frankfurt (26 iunie). Rămăsese necunoscută tocmai reprezentativa împotriva căreia România va debuta în competiție.


CITEȘTE ȘI: 
România și-a aflat adversara din play-off la EURO 2024

Deși condusă din minutul 30, Ucraina a revenit în a doua repriză și a obținut calificarea în fața Islandei, marcând în minutele 54 și 84. O răsturnare și un succes scrise pe un scenariu similar celor din semifinala cu Bosnia-Herțegovina.

La turneul final din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta chiar contra Ucrainei, pe 17 iunie, la Munchen, după care va înfrunta Belgia, pe 22 iunie la Koln, şi Slovacia, pe 26 iunie la Frankfurt, arată FRF. 


România-Lituania, în Liga Națiunilor

O altă partidă internațională cu miză însemnată pentru români care s-a disputat aseară a fost Lituania – Gibraltar, returul play-out-ului de Liga Națiunilor. În tur, balticii câștigaseră cu 1-0.

La Kaunas s-a încheiat la fel, 1-0 pentru Lituania, gol marcat în minutul 51, la capătul unei partide dominate autoritar de gazde și în care Gibraltar nu a avut șut expediat pe poartă.


Câștigătoarea din această confruntare în dublă manșă, Lituania, a evitat astfel retrogradarea din Liga C Nations League și a devenit, în același timp, adversara României la toamnă.

Aceasta în condițiile în care tricolorii, în grupa lor de Liga C, se vor duela cu Cipru, Kosovo și Lituania. Meciurile în dublă manșă sunt programate în această toamnă, după EURO 2024.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România și-a aflat adversara din play-off la EURO 2024

Ultimele Stiri
abonare newsletter