Sport

Octogenara clujeană Maier Orosz Judit a câștigat 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Doha

Reușită formidabilă pentru Maier Orosz Judith, reprezentanta Clubului Universitatea Cluj la Campionatele Mondiale de natație de la Doha, unde a obținut patru medalii de aur la categoria 80-84 de ani.

Sportiva Maier Orosz Judith a obținut patru medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație masters de la Doha/Foto: Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca Sportiva Maier Orosz Judith a obținut patru medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație masters de la Doha/Foto: Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca

 

 


Campionatele Mondiale de natație masters s-au încheiat duminică în Aspire Dome din Doha, în Qatar cu un frumos succes pentru reprezentanta Clubului Universitatea Cluj, Maier Orosz Judith care a reușit să câștige de patru ori medalia de aur la categoria 80-84 de ani.

 


Sportiva a obținut medalia de aur în probele de 50 și 200 de metri bras și respectiv 400 de metri mixt toate cu noi recorduri naționale și în cea de 100 de metri bras, potrivit Clubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca.

„Felicitări sportivilor și antrenorului Philgas Șoit pentru aceste frumoase rezultate la o competiție care a adunat la start peste 2500 de sportivi și sportive la 14 categorii de vârstă”, au notat reprezentanții clubului clujean Universitatea. 


De altfel, Maier Orosz Judith continuă tradiția începută în anii 1925–1928 de tatăl său, Gavrilă Orosz campion la curse de distanță lungă pe Dunăre și membru de bază al echipei de polo „U” Cluj-Napoca, întemeietorul Școlii Sportive Clujene și fost timp de patru ani președintele Clubului Sportiv Universitatea.

Celălalt reprezentant al Universității Cluj la Campionatele Mondiale de natație masters, Vlad Dobra, a încheiat pe locul șase în probele de 50 și 100 de metri spate și respectiv 400 de metri mixt ale categoriei 30-34 de ani. La competiția de la Doha au participat peste 2500 de sportivi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bazinul Olimpic din Borhanci va face din Cluj un centru al natației din România. „Va fi de o calitate impecabilă!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter