Sport

ITIA „aşteaptă decizia motivată completă” în cazul reducerii suspendării Simonei Halep

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a indicat marţi, într-un comunicat că „aşteaptă decizia motivată completă” după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a admis apelul depus de jucătoarea română Simona Halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep/ Foto: Simona Halep - Facebook Jucătoarea de tenis Simona Halep/ Foto: Simona Halep - Facebook

 

 


Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a indicat marţi, într-un comunicat postat pe site-ul său, că „aşteaptă decizia motivată completă” după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a admis apelul depus de jucătoarea română Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de ITIA, potrivit Agerpres.ro

 


ITIA a afirmat că ia act de decizia de marţi a Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul jucătoarei române Simona Halep.

Directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse, a declarat: „Un element esenţial al procesului antidoping este capacitatea unui jucător de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul lor de a face acest lucru, cât şi rezultatul”


„ITIA aşteaptă decizia motivată completă”

„ITIA aşteaptă decizia motivată completă şi o va analiza amănunţit în timp util”, a adăugat Karen Moorhouse.

Decizia de marţi vine sub forma unei „sentinţe executorii” sumare, decizia completă scrisă a juriului TAS urmând a fi publicată la o dată ulterioară.


După cum s-a anunţat, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de ITIA.

În comunicatul publicat de TAS marţi se precizează că tribunalul a făcut publica partea „operativă” a deciziei în acest caz, care a avut două părţi, prima în care substanţa interzisă roxadustat a fost detectată în proba de urină prelevată Simonei Halep pe 29 august 2022, în timp US Open, iar a doua acuzaţie legată de paşaportul biological sportive (ABP), mai precis o probă de sânge prelevată pe 22 septembrie 2022, caz în care s-ar fi făcut uz de o substanţă sau metodă interzisă. În decizia din 22 septembrie 2023, tribunalul independent al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) a găsit-o pe Halep vinovată de încălcarea regulamentului antidoping în ambele cazuri şi a dictat o perioadă de suspendare de patru ani. 


În apelul său, fostul lider mondial a cerut ca sancţiunea să fie redusă şi să nu fie mai mare decât perioada deja ispăşită. În apelul său separat, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a cerut cea mai drastică pedeapsă, cuprinsă între patru şi şase ani.

ITIA este un organism independent înfiinţat de membrii săi pentru a promova, încuraja, îmbunătăţi şi proteja integritatea tenisului profesionist în întreaga lume, menţionează site-ul acestei organizaţii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Victorie pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni și poate să revină pe teren.

Simona Halep, primul mesaj public după audierea de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. „Coșmarul pe care l-am trăit s-a încheiat. Aștept decizia cu capul sus!”

abonare newsletter