Sport

România a fost învinsă fără drept de apel de Portugalia, în ultimul meci din grupă la Rugby Europe Championship

Naţionala României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Portugaliei în ultimul meci din Grupa B din Rugby Europe Championship 2024.

Naţionala României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Portugaliei/ Foto: Rugby Romania - Facebook (Răzvan Păsărică/ SportPictures.eu) Naţionala României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Portugaliei/ Foto: Rugby Romania - Facebook (Răzvan Păsărică/ SportPictures.eu)

 

 


Naţionala României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Portugaliei, cu 49-24 (20-10), sâmbătă, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Bucureşti, în ultimul lor meci din Grupa B din Rugby Europe Championship 2024.

 


„Stejarii” au făcut pe alocuri un joc bun, dar au comis numeroase greşeli, de care Portugalia, revelaţia Cupei Mondiale din 2023, a ştiut să profite. Lusitanii au dat dovadă de un plus de viteză şi de inteligenţă, câştigând grupa, în ciuda unui debut nefericit, cu înfrângere în Belgia.

„Os Lobos” (lupii) au deschis scorul după primul sfert de oră şi au condus până la final, dezlănţuindu-se în ultimul sfert de oră (trei eseuri), astfel că au obţinut şi punctul bonus ofensiv.


CITEȘTE ȘI:
Rugby-ul clujean vrea să revină în prim plan. Sponsori noi și meciuri pe Cluj Arena

Oaspeţii au marcat primul eseu prin Manuel Cardoso Pinto (13), iar Hugo Aubry (14) a transformat fără emoţii. Aubry a adus avantajul portughezilor la 10-0, dintr-o lovitură de pedeapsă.

România a revenit în meci prin încercarea lui Ovidiu Cojocaru (22), transformată de Alin Conache (23). Fiecare echipă a mai reuşit câte trei puncte, lusitanii prin Aubry (34), din lovitură de penalitate, iar „stejarii” prin Conache (36), din dropgol. Vizitatorii au intrat la pauză cu un avans confortabil, după eseul lui Tomas Appleton (37), transformat de Aubry (40). Echipa antrenată de David Gerrard, fost antrenor al Portugaliei, a început excelent repriza secundă şi Rupanu a fost aproape de eseu (42), dar arbitrul nu l-a acordat. „Stejarii” au reuşit, totuşi, să culce balonul în terenul de ţintă al adversarilor, prin Taylor Gontineac (44), iar Conache a transformat eseul (45), astfel că tabela arăta un scor echilibrat, 17-20.


Portugalia a reuşit să înscrie o nouă încercare, prin Lucas Martins (52), iar Aubry a transformat-o (53), dar România nu a renunţat la luptă, şi Neagu a refăcut ecartul de pe tabelă, cu un eseu (60), transformat de Coanche (61), pe fondul faptului că lusitanii erau în 14. România nu a reuşit să profite pe deplin de superioritatea numerică şi oaspeţii au mai punctat prin Aubry (64), din lovitură de pedeapsă.

Pe final, „stejarii” au cedat complet şi au fost surprinşi de „os lobos”, care au mai reuşit eseuri prin Manuel Cardoso Pinto (70), Lucas Martins (79) şi Nicolas Martins (80+3), primele două transformate de Aubry (71, 80).


În primele sale partide, România a învins Polonia cu 20-8 (în deplasare) şi Belgia cu 33-18 (acasă). În schimb, Portugalia a pierdut în deplasare cu Belgia (6-10) şi a învins Polonia (54-7). În semifinale (2-3 martie), România va juca în deplasare cu Georgia, câştigătoarea Grupei A, în timp ce Portugalia va primi replica Spaniei, pe teren propriu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Naționala de rugby a României a învins Uruguay, deși a jucat cu un om în minus în urma unui cartonaș roșu

Bogdan Voicu, fostul rugbyst ajuns campion european la sportul cu atelaj canin

Ultimele Stiri
abonare newsletter