Sport

Rugby-ul clujean vrea să revină în prim plan. Sponsori noi și meciuri pe Cluj Arena

Universitatea Cluj începe sâmbătă, 16 aprilie, noul sezon din Liga Națională, împotriva celor de la CSM Suceava.

Lotul echipei de rugby pentru sezonul 2022 Lotul echipei de rugby pentru sezonul 2022

 

Formația clujeană se va duela în weekend, de la ora 11:00, într-un meci care va conta pentru runda inaugurală din Liga Națională. Partida dintre Universitatea Cluj și CSM Suceava se va disputa în Parcul Babeș.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Csaba Gal, președintele lui „U”, a anunțat că după încheierea sezonului fotbalistic echipa de rugby ar putea juca pe Cluj Arena.


„Ambiția noastră este de a readuce suporterii și galeria la meciurile de rugby. Ne dorim foarte mult să oferim vizibilitate și condiții decente acestui sport. Avem promisiuni din partea autorităţilor judeţene şi a managementului Cluj Arena că, după încheierea play-off-ului din Liga a 2-a de fotbal, vom avea și noi acces pe stadion.”, a declarat oficialul echipei.

Gal a cerut sprijin din partea fanilor și a iubitorilor de rugby din Cluj-Napoca.


„Facem un apel către fanii echipei: dorim să consolidăm comunitatea de iubitori ai rugbyului și ne gândim la anumite acțiuni dedicate acestora, precum repriza a treia, ziua porților deschise, tombole, pe scurt un acces mai bun la jucători și la echipă. De asemenea doresc să aduc mulțumiri noilor parteneri ai echipei, Admar Capital Grup (soluții integrate pentru instalații) și Caro (centru rezidențial), pentru că au încredere în proiectul nostru de relansare și dezvoltare a echipei. Dorim să atragem parteneri serioși din mediul de afaceri privat, să arătăm că rugby-ul poate reprezenta un vector pozitiv de imagine. Le mulțumesc pe această cale și sponsorilor cu care continuăm parteneriatul: CS INVEST și Oncos.”, a mai spus Gal.

La „U” Cluj a fost prezentat și cel mai recent transfer, taloneurul Rohan Schwarz și se speră ca tânărul sud-african să devină unul dintre cei mai prolifici jucători ai campionatului intern și poate chiar un viitor taloneur pentru echipa națională a României.

CITEȘTE ȘI:

România a învins Rusia cu 34-25, în Rugby Europe Championship 2022

Naționala de rugby a României a fost învinsă, la Cluj, de reprezentativa Georgiei, scor 8-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter