Sport

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei „U” Cluj, a împlinit 56 de ani. Este singurul român care a apărut pe coperta unui joc din seria FIFA.

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei „U” Cluj, a împlinit luni, 12 februarie, 56 de ani.

Ovidiu Sabău, antrenorul echipei Universitatea Cluj/ Foto: captură ecran video FC Universitatea Cluj - YouTube Ovidiu Sabău, antrenorul echipei Universitatea Cluj/ Foto: captură ecran video FC Universitatea Cluj - YouTube

 

 


Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei „U” Cluj, a împlinit luni, 12 februarie, 56 de ani.


„La mulți ani, Ioan Ovidiu Sabău!


 Antrenorul echipei noastre își sărbătorește astăzi ziua de naștere!”, a transmis conducerea clubului „U” Cluj.

Cariera de antrenor

Ovidiu Sabău a debutat în anul 2000 la „U” Cluj, echipă care tocmai retrogradase în Liga a III-a. Promovează la pas în Liga a II-a, dar pleacă, fiind nemulțumit de faptul că nu a primit sprijin din partea autorităților locale. După 3 ani, în anul 2003 a semnat cu Gaz Metan Mediaș, echipă aflată în Liga a II-a, unde petrece doi ani însă ratează promovarea în primul eșalon. În finalul sezonului 2004-2005 îmbracă pentru ultima dată tricoul de fotbalist, într-un meci de retragere.


În anul 2005 acceptă oferta venită din partea Gloriei Bistrița unde cea mai bună performanță este locul șase atins în sezonul 2006-07. În 2009 salvează echipa de la retrogradare apoi demisionează. La 28 iunie 2009 a devenit antrenorul echipei FC Politehnica Timișoara, echipă cu care a reușit să elimine în preliminariile UEFA Champions League echipa antrenată de Mircea Lucescu, Șahtior Donețk. La finalul sezonului, după ce echipa a încheiat pe locul cinci în Liga I, Sabău a demisionat. 

Din septembrie 2010 a preluat conducerea echipei FCM Târgu Mureș, unde a antrenat până la finalul sezonului 2011/2012. În vara anului 2013, FCM Târgu Mureș își schimbă numele și schimbă numele și devine din nou ASA Târgu Mureș. Sabău acceptă noul proiect al orașului Târgu Mureș și devine din nou antrenor al echipei.


În ianuarie 2023 a preluat conducerea echipei „U” Cluj, din poziția de director tehnic. La finalul sezonului 2022-23, Sabău a renunțat la conducerea echipei clujene. S-a întors însă în funcție în august 2023.

De asemenea, Ovidiu Sabău este singurul român care a apărut pe coperta unui joc din seria FIFA, și anume FIFA 96.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ovidiu Sabău, după înfrângerea suferită de „U” Cluj: „Mulți jucători joacă foarte foarte mult sub nivelul lor”

Ovidiu Sabău, după victoria contra echipei FC Hermannstadt: „Am meritat, am fost echipa mai bună”

abonare newsletter