Sport

Ana Bogdan, calificată în optimile turneului Transylvania Open

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat în optimile de finală ale turneului Transylvania Open.

Ana Bogdan s-a calificat în optimile Transylvania Open/Foto: Ana Bogdan Facebook.com Ana Bogdan s-a calificat în optimile Transylvania Open/Foto: Ana Bogdan Facebook.com

 

 


Ana Bogdan este prima româncă calificată în optimi după ce a învins-o, luni, pe americanca Alycia Parks, cu 7-5, 7-5 pe BT Arena din Cluj-Napoca, în cadrul turneului Transylvania Open, singurul de categoria WTA 250 din România, dotat cu premii totale de 267.082 de dolari.

 


Parks (23 ani, 110 WTA), care a încheiat cu 6 aşi şi 8 duble greşeli, a avut 3-1 în primul set, dar românca a reuşit să revină şi să câştige cu 7-5, după trei ghemuri consecutive. În actul secund, Ana Bogdan a condus cu 4-0 şi 5-3, dar nu a reuşit să profite de acest avantaj şi a fost egalată (5-5). Reprezentanta noastră a reuşit un nou break, iar apoi a încheiat conturile cu 7-5.

Ana Bogdan a mai învins-o pe Parks anul trecut, în turul al doilea la Wimbledon, cu 1-6, 6-3, 6-2.


Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 4.040 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Anca Todoni şi rusoaica Erika Andreeva.

Ana Bogdan va juca şi la dublu, alături de argentinianca Nadia Podoroska, urmând să le întâlnească în primul tur pe favoritele numărul doi, Viktoria Hruncakova (Slovacia) şi Alexandra Panova (Rusia).


Jaqueline Cristian și Andreea Mitu, calificare la dublu

Și perechea română Jaqueline Cristian/Andreea Mitu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis Transylvania Open, luni, după 6-4, 6-4 cu conaţionalele Mara Gae/Anca Todoni.


Jaqueline Cristian şi Andreea Mitu s-au impus după o oră şi 20 de minute, în care nu şi-au pierdut serviciul, salvând toate cele patru mingi de break ale adversarelor.

Cristian şi Mitu şi-au asigurat un cec de 2.470 de dolari şi 54 de puncte WTA la dublu, iar în sferturi va înfrunta învingătoarele dintre cuplul româno-argentinian Ana Bogdan/Nadia Podoroska şi favoritele numărul doi, Viktoria Hruncakova (Slovacia)/Alexandra Panova (Rusia).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Gabriela Ruse nu va putea juca la Transylvania Open. Miriam Bulgaru urcă pe tabloul principal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter