Sport

Noi recorduri mondiale, stabilite la Oradea în timpul Campionatelor Europene de înot în ape înghețate

Trei recorduri mondiale au fost stabilite la Oradea, în timpul Campionatelor Europene de înot în ape înghețate. Unul dintre recorduri a fost bătut de o româncă.

Campionate de întor în ape înghețate, la Oradea / Foto: Dragos Marcel Daniel - Facebook Campionate de întor în ape înghețate, la Oradea / Foto: Dragos Marcel Daniel - Facebook

 

 


Cea mai dificilă probă a Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate, proba de 1.000 de metri liber, a fost câştigată sâmbătă de Alisa Fatum, la feminin, şi de Andreas Waschburger, la masculin, ambii din Germania, care au stabilit noi recorduri mondiale, scrie agerpres.ro.

 


Alisa Fatum a reuşit un record mondial cu timpul de 12 minute şi 41 de secunde, iar Andreas Waschburger a înotat mia în 11 minute şi 24 secunde, recordul anterior fiind de 11 minute 31 secunde.

La această probă, România nu a avut niciun concurent, în lipsa lui Paul Georgescu.


Întrecerile de sâmbătă au continuat cu probele de 100 metri liber, 100 metri bras, 4x50 metri şi proba-regină, cea de 1.000 metri liber. În finala de 100 metri liber, primul loc a fost câştigat de Simona Chiru (19 ani, CS Piteşti), cu un nou record mondial, iar la 100 m bras, pe locul secund s-a clasat tulceanul Vladimir Romaniuc.

„Am bătut recordul mondial, 1 min 3/10, iar recordul anterior era 1 min 4/10. Este o reuşită la care nu m-am aşteptat, pentru că m-am apucat de acest sport, în ape îngheţate, acum două luni, dar înot de performanţă fac de 14 ani. M-a rugat Paul Georgescu să vin şi mi-a plăcut. M-am antrenat, desigur, pe lângă orele zilnice de înot, o dată pe săptămână, încercând să stau cât mai mult în apă foarte rece”, a declarat, pentru agerpres.ro, Simona Chiru. 


Duminică, competiţia continuă cu probele de 250 m liber, 50 m spate, 100 m fluture şi 50 m liber. În fiecare zi, finalele sunt programate să înceapă la ora 16:00.  Între cei 322 de competitori, din 27 de ţări europene, România participă în concurs cu o echipă alcătuită din 35 de înotători, profesionişti şi amatori. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

David Popovici, calificat în semifinalele probei de 200 m liber la Campionatele Europene de Înot de la Otopeni

Record mondial stabilit la Alba Iulia cu cea mai mare hartă a unei ţări

Ultimele Stiri
abonare newsletter