Sport

Finala Cupei României la fotbal feminin. Carmen București – Universitatea Olimpia Cluj!

Stadionul din Complexul Național Sportiv „Arcul de Triumf” din Capitală găzduiește duminică, 11 iunie, finala Cupei României la Fotbal Feminin.

Universitatea Cluj a cucerit opt trofee din 11 . Foto frf.ro Universitatea Cluj a cucerit opt trofee din 11 . Foto frf.ro

 

Partida Carmen – Universitatea Olimpia Cluj se va disputa de la ora 13.


Față în față se vor afla formațiile Carmen București – marea revelație a actualului sezon al Ligii 1, la capătul căruia a cucerit medaliile de bronz și Universitatea Olimpia Cluj – proaspăt campioană a României. 

În drumul său către marea finală, Carmen București a trecut de AFC Chindia Târgovişte (8-1), CSM Alexandria (3-0), Politehnica Timișoara (1-0) și Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud (5-0). 


Multipla campioană a României, Universitatea Cluj, a învins în fazele anterioare, fără să primească gol, ACS Atletic Olimpia Gherla (9-0), FC CFR 1907 Cluj SA (17-0)ACS Banat Girls (7-0) și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (3-0).

Carmen București a reușit în acest sezon să învingă Universitatea Olimpia Cluj chiar la ea acasă, o performanță singulară în fotbalul feminin! Universitatea și-a luat însă revanșa la Giurgiu, unde s-a impus dramatic, scor 1-0, victorie care a readus-o în lupta pentru titlu.


Fără gol primit în drumul spre marea finală!

Dacă pentru Carmen București finala de duminică e prima din istorie, Universitatea Olimpia Cluj a cucerit opt trofee din 11 în ultimii 12 ani (ediția 2019-2020 a fost anulată din pricina pandemiei de Covid 19). Universitatea Cluj a lipsit din ultimul act al Cupei României în 2018 și 2019, iar în 2016 a pierdut în fața echipei ASA Târgu Mureș. Anul trecut, U Cluj a cucerit trofeul, al doilea consecutiv, după ce a învins în finală formația Heniu Prundu Bârgăului, scor 6-2.

„Suntem pregătite să dăm totul pe teren”

Ioana Bortan, căpitanul echipei Universitatea Olimpia Cluj și al echipei naționale a României, nu se teme de adversar, cât se teme de temperatura la care se va juca partida! 


„În meciurile cu trofeul pe masa șansele sunt totdeauna 50 la 50! Într-o finală este o altfel de presiune, o altfel de intensitate, atât emoțională, cât și fizică”, a spus Ioana Bortan, potrivit frf.ro.

Simona Sigheartău: „Ne așteaptă încă o partida foarte importantă pentru noi, deoarece vrem să păstrăm Cupa României acasă. De aceea suntem pregătite să dăm totul pe teren pentru a bifa încă o victorie și pentru a juca un fotbal plăcut”.


„Nu suntem echipa favorită în această finală”

Mia Ganea Pop: „Noi ne-am indeplinit obiectivul numărul 1 și am câștigat campionatul. Mă simt extrem de încântată și de mândră de realizarea echipei mele. Este o confirmare a muncii noastre și sunt recunoscătoare. Cu toate acestea ne concentram și pe Finala Cupei României, un meci important cu trofeul pe masa. Meciurile pentru Cupa României fac parte dintr-o competiție diferită cu propriile ei provocări. Din acest motiv, trebuie să abordăm și acest meci cu același nivel de concentrare și determinare”.

Alin Cioban, președinte Universitatea Cluj: „Nu suntem echipa favorită în această finală, cum de altfel nu am fost nici echipa favorită pentru câștigarea campionatului. Sper totuși ca finalul să aibă același deznodământ”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Olimpia Cluj, înfrângere surprinzătoare în campionatul de fotbal feminin

Olimpia Cluj a ratat calificarea în turul al doilea al Ligii Campionilor la fotbal feminin

Olimpia Cluj s-a calificat în finala turului preliminar al Ligii Campionilor la fotbal feminin. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter