Sport

Maestru de Aikido din Tokyo, prezent la Cluj-Napoca pentru un seminar de perfecționare. Au participat peste 100 de sportivi din 8 țări. FOTO

Peste 100 de sportivi din 8 țări s-au întâlnit la Cluj-Napoca pentru un seminar de Aikido la care a luat parte și maestrul Hiroyuki Sakurai, din Tokyo.

Maestrul Hiroyuki Sakurai, din Tokyo/ Foto: Fundatia Romana de Aikido Aikikai - Facebook Maestrul Hiroyuki Sakurai, din Tokyo/ Foto: Fundatia Romana de Aikido Aikikai - Facebook

 

Asociația de Aikido din Republica Moldova a organizat in Romania, la Cluj-Napoca, seminarul internațional de Aikido.
 


Pana la pandemia de COVID-19, maestrul de Aikido Hiroyuki Sakurai Shihan 7 dan venea anul în Republica Moldova, ca reprezentant al centrului mondial de Aikido, de la Tokyo.

„In intervalul 2020-2022 călătoriile japonezilor au fost destul de restricționate astfel ca abia din acest an, sensei Sakurai a putut să accepte o nouă invitație din partea moldovenilor Aikidoka. Totuși, anul acesta, organizatorii au considerat că situația din Republica Moldova nu îi va incuraja pe practicanții din diverse țări să vină în Chișinău, astfel încât au găsit ca soluție colaborarea cu organizația din România, Fundația Română de Aikido Aikikai, care au pus la dispoziție sala sediului central, aflată la Cluj-Napoca”, au declarat organizatorii seminarului.


Maestrul Hiroyuki Sakurai, prezent la Cluj-Napoca/ Foto: Fundatia Romana de Aikido Aikikai - Facebook

Peste 100 de Aikidoka din țări precum Bulgaria, Polonia, Ungaria, Ucraina, Romania, Japonia, Serbia și Republica Moldova s-au reunit la Cluj pentru seminarul de perfecționare condus de maestrul Hiroyuki Sakurai, din Tokyo.

În cele 3 zile de stagiu (12-14 mai), practicanții s-au antrenat intensiv. Evenimentul a fost deschis tuturor celor care au dorit să își perfecționeze tehnicile din această artă marțială, participând atât începători, cât și avansați, atât femei, cât și bărbați, precum și copii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujeanul Dorin Marchiș, ales Secretar General în Federația Internațională de Aikido

În premieră, Clujul e reprezentat la Jocurile Mondiale din Statele Unite la aikido

Ultimele Stiri
abonare newsletter