Sport

Victorii în şir pentru CFR

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/12_ziua/cfr-weldon.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj a câştigat ultimele două amicale jucate în Antalya. „Feroviarii“ au trecut cu 5-0 de CSM Râmnicu Vâlcea şi cu 2-1 de UTA Arad.</p>

Clujenii au jucat luni cu formaţia vâlceană, iar ieri cu cea arădeană.

Elevii lui Jorge Costa au evoluţii din ce în ce mai bune în partidele amicale disputate în cadrul stagiului de pregătire din Antalya. „Feroviarii“ s-au distrat luni, în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, formaţie pe care au învins-o cu 5-0. Sougou şi Cadu au înscris fiecare câte două goluri, iar Vranjes, recent transferat de la Pandurii, a înscris primul gol în tricoul „alb-vişiniu“. Jorge Costa a început meciul cu următorul „11“: Stăncioiu - Lionn, Cadu, Piccolo, Nicoară - Mureşan, Godemeche - Sougou, Rui Pedro, Bastos - Kapetanos. Portughezul a mai folosit doar alţi patru fotbalişti: Vranjes, Hora, De Zerbi, Weldon. Scorul a fost deschis de Sougou, printr-un şut la colţul lung. Apoi căpitanul Cadu a marcat două goluri, primul cu capul la vinclu, iar al doilea în urma unui corner. La câteva minute după pauză, Sougou a mai înscris o dată, iar nou-venitul Vranjes a închis tabela, în minutul 72.

2-1 cu UTA

Ieri, „feroviarii“ au jucat o altă partidă de pregătire, tot în compania unei echipe din liga a 2-a, UTA Arad. Jorge Costa a schimbat garnitura, introducându-i pe teren pe: Mincă – Panin, Diogo, Maftei, Camora – Celestino, Peralta – Hora, De Zerbi, Ronny – Weldon.

Clujenii au fost ofensivi încă de la început, prima fază periculoasă fiind în minutul 5, când Peralta l-a încercat pe Smaranda cu un şut pe centrul porţii. De partea cealaltă, Purece a executat puţin peste poartă o lovitură liberă de la 25 de metri. În prima jumătate de oră, arădenii au fost la înălţimea adversarului, făcând faţă ritmului ridicat impus de elevii lui Costa. Fostul „feroviar“ Bogdan Mara ar fi putut deschide scorul în minutul 30, însă reluarea sa cu spiţul a trecut puţin peste transversală. În minutul 36, CFR a deschis scorul. După un corner executat de Celestino, Diogo a marcat cu capul de lângă bară, de la colţul lung. Defensiva arădenilor a mai cedat o dată, după numai 5 minute: Weldon a reluat din voleu, de la 11 metri, mingea deviată cu capul de Hora, care a fost servit perfect, la rândul său, de De Zerbi. Astfel, scorul la pauză a fost 2-0 în favoarea echipei din Gruia. Repriza secundă a fost mai lipsită de evenimente. UTA a redus din handicap în minutul 70, prin Mara. Pascariu a fost de tricou în careu, iar arbitrul a dictat penalty. Mara a executat, Mincă a respins, mingea a ajuns din nou la atacantul arădean, care de această dată nu a mai iertat.

A şasea victorie consecutivă


Acesta a fost cel de-al nouălea amical jucat de CFR în cadrul cantonamentului din Antalya şi cea de a şasea victorie consecutivă. „Feroviarii“ au pierdut 1-2 şi 0-3 cu TSV Munchen 1860 şi Cernomoreţ Odessa, au remizat, 0-0 cu Austria Viena, iar apoi au învins pe rând pe: Litex Loveci (1-0), MSK Zilina (6-3 după loviturile de departajare), MFK Kosice (3-1), FC Nistru Otaci (2-0), CSM Râmnicu Vâlcea (5-0) şi UTA Arad (2-1).

 

abonare newsletter