Sport

România, răsplătită de pe urma Clujului! Campionatul European de Volei masculin vine în țara noastră

Confederația Europeană de Volei (CEV) a anunțat luni că România va găzdui una dintre grupele Campionatului European de Volei masculin din 2025.

Naționala României de volei/FOTO: Federatia Romana de Volei - Facebook Naționala României de volei/FOTO: Federatia Romana de Volei - Facebook

 

 


România este prima gazdă anunțată pentru Campionatul European masculin din 2025. Desemnarea țării noastre printre gazdele fazei grupelor vine ca răsplată după ce Cluj-Napoca a organizat exemplar una dintre grupele Campionatului European feminin din 2021.

 


„După o experiență cu adevărat de succes anul trecut în ceea ce privește competiția feminină, Campionatul European de Volei va reveni în România în 2025, când țara balcanică va găzdui una dintre cele patru grupe care vor da startul principalei competiții masculine pentru echipele naționale”, se arată în comunicatul CEV.

Președintele Federației Române de Volei se arată onorat de responsabilitatea găzduirii turneului final și speră că acest fapt să motive echipa națională a României.


„Pentru România, pentru voleiul românesc, este o mare onoare să poată găzdui o grupă a Campionatului European de volei seniori din 2025. Este un adevărat arc peste timp, având în vedere că țara noastră a mai găzduit un turneu final masculin în 1963.

Avem deja experiența acumulată în 2021, la Campionatul European feminin, unde, de asemenea, am găzduit o grupă și suntem convinși că toți oaspeții noștri se vor simți la noi ca acasă.


De asemenea, sper ca această competiție să fie o sursă de inspirație atât pentru echipa noastră națională, cât și pentru tinerii noștri voleibaliști, care au astfel posibilitatea de a-și vedea idolii pe viu”, a reacționat Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Echipa națională de volei masculin a reușit să se califice la turneul final din 2023, după o pauza de 23 de ani. Reprezentativa României va întâlni în grupa D pe Franța, Turcia, Portugalia, Grecia și Israel.

CITEȘTE ȘI:

Șoc în lumea sportivă din Cluj. Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” se desființează

România s-a calificat în semifinalele Golden League, la volei feminin

abonare newsletter