Sport

Nadal l-a învins din nou pe Federer

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/27/07 roger-federer-rafael-nadal2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-a învins joi, cu scorul de 6-7 (5/7), 6-2, 7-6 (7/5), 6-4, pe elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, calificându-se în ultimul act al turneului Australian Open.</p>

Meciul a durat trei ore şi 42 de minute. Aceasta a fost a 27-a partidă dintre cei doi mari jucători, scorul întâlnirilor directe fiind de 18-9 în favoarea lui Nadal. Federer este cvadruplu câştigător în Australia (2004, 2006, 2007, 2010), în timp ce Nadal are în palmares un trofeu, în 2009, câştigat în finala disputată împotriva elveţianului (7-5, 3-6, 7-6/3, 3-6, 6-2). În finală, Nadal îl va întâlni, duminică, pe învingătorul meciului de astăzi, dintre sârbul Novak Djokovici, liderul ATP, deţinătorul titlului, şi britanicul Andy Murray, locul 4 ATP.

Roger Federer a declarat după ce a fost învins de Rafael Nadal că a avut mereu impresia că spaniolul joacă mai bine împotriva sa şi că nu a mai pierdut astfel de aproximativ cinci luni.

„Rafa a jucat bine de la început până la sfârşit. Era important pentru mine să câştig primul set, dar am ratat ocazii aproape în fiecare set. A fost un meci dificil fizic, dar este abia începutul sezonului. Eu și Rada ne respectăm mult reciproc. Am avut mereu impresia că el joacă puţin mai bine împotriva mea decât împotriva altor sportivi, dar cu atât mai bine pentru el. Sunt puţin dezamăgit, pentru că simţeam că jocul meu era bun şi că aş fi putut să fac ceva în finală. Nu am mai pierdut de vreo cinci luni astfel. Însă nu este atât de rău“, a spus Federer.

Elvețianul a precizat că este mulţumit de prestaţia sa la Australian Open. „Chiar şi astăzi am avut momente bune“, a adăugat el.

abonare newsletter