Sport

Handbalistele de la „U” Jolidon nu își permit pași greșiți

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/18/08 handbal feminin u jolidon - hcm baia mare rp 06.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Vicecampioanele de la „U“ Jolidon vor juca miercuri în deplasare la HCM Baia Mare. În primul meci din 2012, „alb-negrele“ au învins acasă formația HC Dunărea Brăila.</p>

După victoria din meciul inaugural al anului, „studentele“ își doresc un succes și în prima deplasare din 2012.

Elevele lui Gheorghe Covaciu au început bine anul, cu o victorie acasă în fața formației HCM Brăila, cu care se luptă pentru participarea în sezonul următor al cupelor europene. Handbalistele „alb-negre“ vor întâlni astăzi formația HCM Baia Mare.

Echipa maramureșeană pare victimă sigură în fața clujencelor, întrucât se află pe o poziție inferioară în clasament, dar „studentele“ trebuie să fie atente, pentru că orice pas greșit în campionat le poate costa în lupta pentru primele locuri. Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al vicecampioanelor, a declarat că „alb-negrele“ vor trata foarte serios acest meci chiar dacă adversarele lor nu trec prin cea mai bună perioadă, pentru că mai mereu au avut probleme la Baia Mare.

Sălăjan: „Ne aşteaptă un meci greu”

„Ne așteaptă un meci greu, chiar dacă Baia Mare nu mai este la fel de puternică precum în alți ani. Noi tot timpu am avut probleme pe terenul lor, iar acum nu vrem să riscăm nimic. Trebuie să câștigăm toate meciurile până la cel cu Oltchim, dorim să terminăm din nou pe locul doi și avem câteva puncte de recuperat“, a declarat Sălăjan pentru monitorulcj.ro.


Băimărencele au pierdut în etapa trecută cu 23-46 în deplasare la liderul Oltchim, un rezultat care a coborat HCM-ul două locuri în clasament, până pe 9. Costică Buceschi, antrenorul celor de la HCM Baia Mare, este conștient că elevele sale vor avea un nou meci dificil în fața clujencelor, pe care le consideră foarte puternice: „Ne așteaptă un meci foarte greu acasă, cu Clujul, pe care în drum spre Vâlcea le-am văzut jucând cu Brăila. O echipă cu jucătoare foarte bune, cu individualități, care atunci când își doresc, reușesc să faca meciuri extraordinare. Sperăm ca miercuri să ne autodepășim, să facem poate meciul cel mai bun de până acum. Pentru că unul sau două puncte înseamnă foarte mult pentru noi. Puțină lume va reuși sa învingă Clujul“, a declarat Costică Buceschi, conform emm.ro.

Intrare liberă

Partida dintre HCM Baia Mare şi „U“ Jolidon Cluj, din cadrul etapei a 10-a a Ligii Naţionale, va avea loc astăzi, de la ora 17, în sala de sport a Şcolii nr. 5 „Vasile Alecsandri“ din Baia Mare, întrucât în Sala Sporturilor este programat un meci de volei din Liga Campionilor.

Meciul va fi arbitrat de cuplul din Claudiu Belean (Târgu Mureş) și Valentin Călina (Piteşti). Intrarea spectatorilor va fi liberă, pentru prima oară în acest sezon nefiind puse în vânzare bilete. Înaintea acestui meci, „U“ Jolidon se află pe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale, cu 12 puncte strânse în 9 etape. HCM Baia Mare se află pe locul 9, cu 8 puncte acumulate.

abonare newsletter