Sport

Piloţii clujeni la Raliul Monte Carlo

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/18/08 tempesta.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Astăzi, la ora 8, se va da startul în cea mai celebră cursă din lume, Raliul Monte Carlo. Printre piloții prezenți se numără și Marco Tempestini, de la NRA, alături de copilotul Dorin Pulpea.</p>

După două zile extrem de dificile, Marco Tempestini și Dorin Pulpea au terminat recunoașterile pentru Raliul Monte Carlo, prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri 2012.

„Au fost câteva zile extrem de obositoare, dar nu ma plâng. Problele sunt senzaționale și acum de abia aștept să luăm startul. Ne așteaptă 18 probe speciale, una mai grea decât cealaltă, iar obiectivul nostru este să ajungem la sosire. După ce am parcurs probele de două ori, la recunoașteri, cred că prima probă a raliului este preferata mea“, a spus Tempestini, care va lua startul cu o mașină Subaru Impreza de grupa N.

Cinci zile, 18 probe speciale cu o lungime de 430 km și peste 1.300 km de drumuri de legătură. Așa arată, pe scurt, Raliul Monte Carlo 2012. În această cursă, unul dintre factorii decisivi va fi alegerea pneurilor. În shakedown, programat în dimineata zilei de marți, totul a decurs fără probleme și echipajul Napoca Rally Academy este pregătit pentru prima provocare din sezonul 2012.

„Am folosit acum pentru prima oară pneurile de curse. Va fi o adevarată loterie, pe parcursul celor cinci zile, să alegem cele mai bune pneuri pentru condițiile din munți. Acum este frig și uscat, dar vremea este total imprevizibilă și se poate schimba în orice moment“, a mai spus italianul de la team-ul clujean.

Astăzi va fi prima zi a raliului, startul primului concurent se va da la ora 8 dimineața, iar piloții au de parcurs patru probe speciale. Ziua de joi este cea mai lungă, cu șase probe speciale de parcurs, iar vineri și sâmbăta se vor parcurge trei, respectiv patru probe speciale. Duminică, în ultima zi a raliului, este programată o singura probă, cu o lungime de 5,1 km.

abonare newsletter