Social

Universitatea Babeş-Bolyai şi-a premiat profesorii şi studenţii

21 de profesori și studenți ai Universității Babeş-Bolyai au fost premiați ieri în cadrul Galei UBB Excellentia, eveniment care a avut loc la sediul central al instituţiei.

Dorința de a oferi  recunoaştere  publică  profesorilor si studenților  care se remarcă în activitățile lor universitare i-a determinat pe liderii Consiliului Studenților UBB (CSUBB) să organizeze acest eveniment pentru a treia oară consecutiv.

“Această idee ne-a venit în urmă cu trei ani când, alături de colegii din CSUBB, am simțit nevoia de a premia și încuraja oamenii care se fac recunoscuți prin munca lor în cadrul Universității. În acest scop am decis să organizăm Gala Premiilor Excellentia, eveniment în cadrul căruia să oferim recunonstința noastră profesorilor și studenților care excelează în domeniile lor de activitate. Din păcate, nu putem vorbi de premii materiale semnificative, însă scopul acestui eveniment este acela de a încuraja excelența în facultăți”, a declarat Cristina Filip, prefect CSUBB.


Masterandă nominalizată la premiu de profesor

Printre premianţi s-a aflat şi o masterandă de la Facultatea de Istorie şi Filosofie care a fost nominalizată tocmai de un profesor de la facultatea unde studiază.

„Este o onoare pentru mine că am fost nominalizată tocmai de către un profesor de la facultatea mea, asta arată că munca îmi este apreciată. Acest premiu înseamnă recunoașterea adusă muncii mele de până acum. Premiul acesta îmi dă curaj să continui proiectul de a readuce la viață «Asociația Studenților de la Studii Internaționale» lucru care ne  dorim  să se întâmple la începutul anului universitar 2015-2016”, a declarat Margareta Nisipeanu, masterand în anul întâi la  Facultatea de Istorie și Filosofie.


Gala Premiilor Excellentia este un proiect care se dorește a fi organizat în fiecare an pentru a încuraja și răsplăti rezutatele bune în cadrul UBB.

“Pe viitor, ne propunem ca aceste evenimente să premieze, să încurajeze excelența și rezultatele bune în cadrul universității atât din partea studenților cât și a profesorilor, dar și dezvoltarea unui mediu propice în care aceste două entități să devină mai apropiate”, a mai afirmat Cristina Filip.


Articol scris de Saul Pop, student Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

abonare newsletter