Social

Povestitorul din documentarul britanic „Vin românii” s-a întors la Pata Rât

Alexandru Fechete, tânărul rom a cărei voce se aude pe fundalul documentarului britanic „Vin românii”, s-a întors acasă, la Pata Rât.

Foto: Captură video Foto: Captură video

Alexandru Fechete spune că documentarul şi ceea ce a povestit el  nu a avut scopul de a-i denigra pe românii care pleacă peste graniţă, ci de a prezenta realitatea.

“ Nu cred că există loc la fel de sărac în Europa precum Pata Rât. Este un lucru bun că putem să venim să muncim în ţara voastră. „This is real”, asta a fost, românii tot timpul vor să arate numai părţile frumoase şi vor să fie lăudaţi. Da, într-adevăr, avem doctori, oameni calificaţi în Anglia care muncesc” a afirmat Alexandru, potrivit Digi24.ro


După apariţia sa în film multă lume l-a criticat, mărturiseşte Alexandru, inclusiv membrii ai comunităţii în care locuieşte. Singura lui dorinţă, dar şi a celorlalţi de aici este să reuşească să se mute cât mai repede într-un loc mai bun.

La rândul său, Florin Stanciu, liderul comunităţii de la Pata Rât, speră ca, după vizionarea ultimului documentar, lumea să îşi dea seama ca îl el este vorba despre viaţa de zi cu zi a lui Alexandru şi nimic mai mult.


Cred că după vizionarea ultimului documentar foarte multă lume şi-a dat seama că intenţia noastră nu a fost să acuzăm pe cineva sau să scoatem în evidenţă anumite lucruri şi practic Alex şi-a povestit viaţa lui de zi cu zi.

Etichete: rom pata rat
abonare newsletter