Social

Clujeanul Dragoş Damian, reales preşedinte al APMGR

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) anunţă realegerea lui Dragoş Damian, CEO al companiei farmaceutice Terapia-Ranbaxy, pentru un nou mandat de preşedinte al asociaţiei.

Dragoş Damian a fost reales preşedinte în cadrul Adunării Generale din data de 19 februarie 2015. Cu aceeaşi ocazie, APMGR i-a ales în poziţia de membru al Consiliului Director APMGR pe Amelia Tătaru, director general al companiei farmaceutice Krka şi pe domnul Cezar Zaharia, director general al companiei farmaceutice Sandoz.

Alături de Dragoş Damian, Tătaru şi Zaharia, Consiliul Director al APMGR îi include şi pe Simona Cocoş (director general al companiei farmaceutice Zentiva) şi pe Artur Banaszak (director general al companiei farmaceutice Teva).


Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, prioritatea numărul unu a APMGR este de a coopera cu autorităţile care au atribuţii în domeniul sănătăţii pentru a opera modificări urgente la taxa clawback, principalul obstacol în accesul pacienţilor la medicamente şi una dintre cauzele scăderii investiţiilor industriale din sectorul farmaceutic.

APMGR reaminteşte că din cauza taxei clawback, în ultimii trei ani, au dispărut peste 1.300 de medicamente din România, au fost disponibilizaţi peste 300 de angajaţi şi România a ratat investiţii de circa 50 milioane de euro.

abonare newsletter