Social

O clinică privată din Cluj oferă operații gratuite pentru categoriile defavorizate

O clinică privată din Cluj-Napoca a inițiat un program prin care sunt oferite intervenții chirurgicale gratuite pentru bolnavii cazuri sociale care nu își permit operații scumpe și dificile.

Q Clinic – Centrul de Chirurgie, Medicină Estetică și Terapii Integrate ale Pielii Cluj-Napoca a lansat programul Q Life în cadrul căruia vor fi realizate intervenții gratuite pentru pacienții care provin din categorii sociale defavorizate. Dr. Adrian Avram, directorul Q Clinic afirmă că pacienții vor intra în acest program dacă îndeplinesc anumite criterii. “Vom deschide un site şi nişte linii telefonice. Vom avea colaboratori care vor prelua aceste cazuri şi ele vor fi examinate din două puncte de vedere: social şi medical. Sunt anumite criterii după care ei vor fi primiţi, iar în momentul în care vor intra în programele noastre, pentru fiecare caz în parte vor fi diferite etape: adunare de fonduri, stabilirea specialistului pe care îl aducem, dacă îl putem opera noi şi în funcţie de suma aceasta facem un plan de buisness pentru fiecare caz în parte. În momentul în care totul este finalizat, noi operăm pacientul și asigurăm și post operator un program”, explică Adrian Avram.

Vor fi selectate cele mai grave cazuri

Specialiștii din cadrul Q Clinic spun că vor selecta cazurile cele mai grave, cum ar fi pacienții cu probleme oculare serioase sau malformații la mâini. Până acum a fost operat un copil, iar alții 12 se află în atenția medicilor clujeni. “Deja am început să operăm copii cu probleme, copii din centre de plasament, copii abandondați. Am operat copii cu strabism. Până acum am operat un copil cu probleme, dar avem deja 12 programați. Sunt și din Cluj, dar și din București. Sunt copii cu strabism și cu dioptrii oculare”, declară Oana Rusu, director medical Q Clinic.


Doctorul Adrian Avram precizează că echipa Q Clinic urmărește să rezolve cazurile complicate deoarece aparatura pe care o dețin le permite acest lucru, iar cazurile simple pot fi rezolvate cu ușurință de spitalele de stat sau alte instituții. 

Ce înseamnă Q Clinic

Investiția Q Clinic Cluj-Napoca se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Sediul clinicii este dispus pe două nivele, are o suprafață de aproximativ 1.000 mp, șapte cabinete de consultații, patru saloane pentru pacienți, un bloc operator și unul de terapie intensivă. “Dotate cu apartură de top, cea mai bună din Transilvania, cele două din urmă permit efectuarea unor intervenții dificile, de amploare, greu de realizat în alte condiții”, menționează reprezentanții clinicii.


Comparabilă cu orice clinică privată din Occident, Q Clinic are printre planurile de viitor atragerea de noi clienți prin dezvoltarea turismului medical, implementarea unui sistem de telemedicină pentru optimizarea comunicării la distanță, dezvoltarea diviziei de medicină regenerativă (celule stem, factori de creștere etc.).

abonare newsletter