Social

Programul manifestărilor organizate în 1 Decembrie

Evenimentele organizate cu ocazia zilei naţionale a României în Cluj încep dis-de-dimineaţă şi se încheie spectaculos cu un foc de artificii în Piaţa Avram Iancu.

În catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca va avea loc un Te-Deum, începând cu ora 09:30. Slujba religioasă va fi urmată la ora 10:00 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”.

Aproximativ 580 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.


Începând cu ora 16:00 în Piaţa Unirii va avea loc un concert susţinut de Corul Filarmonicii de Stat Transilvania, Corul bărbătesc din Finteusul Mare, Ansamblul Folcloric Mărţişorul, Sava Negrean Brudascu, Ionuţ Fulea, Dinu Iancu Sălajanu, Aurel Tămaş şi Dumitru Fărcaş.

La ora 19:00 în Piaţa Unirii se va aprinde iluminatul festiv de iarnă, iar apoi Smiley va susţine un concert.


Spectacolul „Copiii Sărbătoresc Marea Unire” va începe de la ora 17:30, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, spectacol realizat la iniţiativa Prefecturii Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Spectacolul va fi susţinut de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă”, Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Ansamblul folcloric „Doina” al Palatului Copiilor Cluj, Clubul Vedetelor Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric „Măgura Călăţele”, Ansamblul folcloric „Cununa Apusenilor” din Gilău şi Ansamblul folcloric „Mugur de Aşchileu”.  Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 400 de elevi din mediul rural, respectiv din 25 de localităţi clujene.

Pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie copii care vor sosi în Cluj-Napoca vor avea oportunitatea de a vizita gratuit, la alegere, Muzeul de Ştiințe ale Naturii sau Muzeul Zoologic şi Grădina Botanică.


Printre cele mai interesante evenimente din 1 Decembrie va începe la ora 20:00, când în Piaţa Avram Iancu, va avea loc spectacolul de artificii. Acest moment este precedat de retragerea cu torţe desfăşurată pe traseul Piaţa Lucian Blaga - strada Napoca – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu.

abonare newsletter