Social

Mii de turdeni s-au bucurat de ediția din acest an a zilelor orașului

Vineri a debutat ediția cu numărul XIV a Zilelor Municipiului Turda, un eveniment cu priză la public, dovada, numărul mare de participanți la activitățile puse la cale de administrația locală.

Evenimentul a debutat cu deschiderea oficială în sala mare a primăriei Turda, în prezența primarului Tudor Ștefănie, a viceprimarului Lucian Nemeș, invitații speciali ai zilei au fost: Elena Udrea - președintele PMP; Ministrul delegat pentru Dialog Social - Aurelia Cristea; primarul Clujului - Emil Boc; europarlamentarul PDL -Daniel Buda; deputații Adrian Gurzău (PMP), Mircea Irimie (PC) și Ioan Moldovan (PC); primarii comunelor învecinate, membre ale Comunității Urbane Arieș, membrii delegațiilor străine, oficialități locale și județene, aproximativ 200 de persoane au onorat cu prezentța invitația făcută de primăria Turda.

A urmat un periplu prin centrul orașului pe strada Libertății, până în Piața Romană.


Acolo oficialitățile au asistat la arborarea drapelului tricolor, activitate completată de focuri de artificii și demonstrații ale parașutiștilor cu aterizare la punct fix. Drapelul uriaș s-a înălțat în acordurile imunului de stat al țării noastre și în aplauzele participanților.

Primarul Tudor Ștefănie, a condus apoi invitații la eveniment spre expoziția automobilistică de pe strada Republici, după care s-a tăiat panglica inaugurală la „poarta de intrare” în zona rezervată comercianților, producătorilor și meșterilor populari.

abonare newsletter