Social

Premieră. UBB a înfiinţat o secţie de informatică în limba germană

Ca urmare a cererii mari de informaticieni, UBB a înfiinţat un program de studiu în limba germană. Studenţii vor face şi stagii de practică şi intern-ship-uri.

Premieră. UBB a înfiinţat o secţie de informatică în limba germană Premieră. UBB a înfiinţat o secţie de informatică în limba germană

Specializarea informatică, cu predare în limba germană, realizată la Universitatea Babeş Bolyai (UBB) Cluj a fost autorizată de ARACIS în şedinţa din 29 mai 2014, cu un număr de 75 de locuri.

Acest program de studiu se desfăşoară în cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică. Unul dintre avantajele acestui program este faptul că programa de studiu este sincronizată, din punct de vedere al conţinutului, cu cele similare ale universităţilor din Germania cu respectarea tuturor standardelor de calitate.


"În concordanţă cu cererea mare de informaticieni, existentă atât la nivel local cât şi la nivel naţional, UBB va organiza acest program, prin intermediul căruia, tinerii informaticieni, vorbitori de limba germană, vor avea posibilitatea de a efectua stagii de practică şi internship-uri  la firmele partenere, cu posibilitate de angajare după terminarea studiilor", au declarat reprezentanţii universităţii.
Programul se adresează absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat, cunoscători ai limbii germane şi în cadrul lui vor preda cadre didactice din UBB vorbitoare de limba germană, precum şi specialişti în informatică din Germania.

 

abonare newsletter