Social

Crește bugetul pentru programul „Alimente”. Boc: „Nimeni nu este abandonat”.

Clujenii cu venituri reduse vor primi sprijin financiar din partea Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit primarului Emil Boc, bugetul alocat pentru programul „Alimente” va fi de 6 milioane lei.

Clujenii cu venituri reduse vor primi sprijin financiar din partea Primăriei Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook Clujenii cu venituri reduse vor primi sprijin financiar din partea Primăriei Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primăria Cluj-Napoca va majora alocarea de la bugetul local pentru programul social „Alimente” de la 4.000.000 de lei la 6.000.000 de lei.

 


„În spiritul aceluiași principiu că nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat în orașul nostru, alocăm suma de 6.000.000 de lei pentru programul social «Alimente». Înainte de Paști și înainte de Crăciun, cei care au veniturile cele mai mici din acest oraș primesc un sprijin de 200 de lei pe card cu care își pot cumpăra alimente”, a declarat Emil Boc.

Potrivit primarului Emil Boc, în anul 2023, 8.701 de clujeni au beneficiat de cardurile sociale.


„În 2023, 8.701 beneficiari înregistrați. Este un proiect în care nu se uită că în acest oraș avem nevoie ca toată lumea să fie sprijinită pentru a putea să facă față la provocările pe care viața le are”, a adăugat Boc.

Proiectul de la aprobarea a creșterii bugetului pentru programul „Alimente” s-a aflat pe masa consilierilor locali.


Cine beneficiază de carduri?

Se încadrează ca beneficiari ai Programului social „Alimente” următoarele categorii de persoane:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
c) șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;
d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
e) victimele traficului de persoane;
f) victimele violenței domestice.


Locațiile de unde pot fi ridicate cardurile (tichetele sociale pe suport electronic) din Programul „Alimente” al Primăriei municipiului Cluj-Napoca:

1. Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11
2. Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A
3. Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108
4. Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN (intrarea dintre nr. 20-22 – ghișeul nr. 5)

Acest program este susținut din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

Tichetele se acordă o singură dată pe an, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în buget. Distribuirea tichetelor sociale se face prin intermediul DASM.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

În România, patru din cinci locuințe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale

Condiții mai aspre pentru îngrijirea copiilor aflați în plasament. Pensionarii și cei care nu au 8 clase nu mai pot fi asistenți maternali.

abonare newsletter