Social

Salvamontiștii clujeni, intervenții la Buscat și Mărișel

Salvamontiștii clujeni au avut de gestionat mai multe cazuri în perioada 19-25 februarie 2024 pe domeniile schiabile Buscat și Mărișel.

Salvamontișii clujeni au fost la datorie în perioada de vacanță 19-25 februarie 2024. Sursă foto: Facebook/ Salvamont-Salvaspeo Cluj Salvamontișii clujeni au fost la datorie în perioada de vacanță 19-25 februarie 2024. Sursă foto: Facebook/ Salvamont-Salvaspeo Cluj

 

 


Salvamontiștii  au intervenit în 19 cazuri în cele două domenii schiabile din județul Cluj pe care există zăpadă artificială, Buscat și Mărișel. Patru accidentați au fost predați echipajelor de Ambulanță ori SMURD. Din fericire, cazurile nu au fost grave.

În plus, au fost 5 apeluri către Dispeceratul Salvamont pentru a anunța incendii de vegetație, 5 pentru mașini rămase înzăpezite și 6 apeluri pentru solicitare de informații turistice.


Reamintim faptul că, pe parcursul anului 2023, salvatorii din cadrul Servciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, au intervenit în 216 cazuri, 247 de persoane având nevoie de asistență.

Cele mai multe cazuri au fost pe perioada iernii , respectiv 133 de cazuri, 140 de persoane fiind salvate. Vara, salvatorii montani ai serviciului au intervenit în 83 de cazuri, salvând 107 persoane.


Reamintim că Serviciul Public Salvamont Cluj va primi din partea Consiliului Județean Cluj 4.745.000 de lei, comparativ cu Institutul pentru Situații de Urgență (ISU), care va primi 5.200 de lei pentru „bunuri și servicii.”

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Salvamontistul mort în avalanșa de la Bâlea Lac, un clujean care s-a luat în piept cu zăpezile Făgărașului

Ultimele Stiri
abonare newsletter