Social

Și-a bătut concubina chiar în noaptea de Anul Nou. Clujean monitorizat prin intermediul brățării electronice, pentru violență domestică.

Un clujean și-a bătut iubita, chiar în noaptea de Revelion. Anul trecut, numărul cazurilor de violență domestică a crescut îngrijorător.

Caz de violență domestică, cercetat de polițiștii clujeni/Foto: pixabay.com Caz de violență domestică, cercetat de polițiștii clujeni/Foto: pixabay.com

 

 


Caz de violență domestică, cercetat de polițiștii clujeni, în urma unui scandal înregistrat de Anul Nou la Cluj-Napoca, în urma căruia o femeie de 29 de ani a fost agresată de concubin. Acum, bărbatul este monitorizat cu ajutorul brățării electronice de supraveghere. 

 


„La data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 04.20, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre un caz de violență domestică înregistrat la un imobil din municipiu.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la imobilul în cauză, identificând o femeie de 29 de ani și concubinul acesteia de 42 de ani”, informează, marți, IPJ Cluj. 


La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, însă victima nu a fost transportată la spital.

„În baza O.M.A.I. 146/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, s-a procedat la evaluarea situației de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului, concluziile rezultate indicând existența unui risc iminent în cazul femeii.


Astfel, bărbatul a fost condus la sediul secției de poliție pentru luarea măsurilor legale, fiind emis ordin provizoriu de protecție și montarea unei brățări electronice de supraveghere”, arată sursa citată. 

În acest caz a fost informată unitatea de parchet competentă. Victima poate formula o plângere penală în urma acestui incident. 


Aproape 100.000 de cazuri de violență domestică, în 2023

În primele 11 luni ale anului 2023, polițiștii au intervenit la 97.840 de cazuri de violenţă domestică, dintre care 46.363 în mediul urban şi 51.477 în mediul rural, potrivit datelor oficiale publicate pe final de an. 

De asemenea, în perioada menţionată au fost emise 12.033 de ordine de protecţie provizorii, 4.962 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie de instanţele de judecată.

„Un număr mai mare de infracţiuni din sfera celor de violenţă domestică arată amploarea fenomenului şi necesitatea de a interveni cu toate mijloacele legale pentru diminuarea lui. În acelaşi timp, indică faptul că victimele violenţei domestice au din ce în ce mai mare încredere să sesizeze Poliţia”, potrivit Poliției Române. 

Din totalul victimelor infracţiunilor de violenţă domestică, 9.951 sunt bărbaţi, 37.408 sunt femei, iar 8.070 sunt minori.

CITEȘTE ȘI: 
Copil de patru ani, bătut cu cruzime de părinți pentru că nu ar fi fost cuminte la grădiniță. Și mama, și tatăl au ajuns în arest.

Numărul infractorilor care agresează membrii de familie este în creștere, context în care violența domestică în România rămâne o temă fierbinte. Comisia Europeană a cerut României măsuri pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor. De altfel, în România, actul sexual cu un minor și violul sunt cel mai des întâlnite infracțiuni, după lovire.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Violența domestică în România: actul sexual cu un minor și violul, cel mai des întâlnite infracțiuni, după lovire

Statistică îngrijorătoare. Politiștii au intervenit la aproape 100.000 de cazuri de violență domestică, de la începutul anului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter