Social

Surprize în tabără pentru 40 de tineri cu insuficiență renală cronică. Ungureanu: „Tabăra celor mai iubiți dintre pământeni”

Joi seară s-a deschis tabăra pentru 40 de tineri cu insuficiență renală cronică. Brad de Crăciun, colindători, ateliere de artă și Zumba au fost printre surprizele pregătite.

Joi seară s-a deschis tabăra pentru 40 de tineri cu insuficiență renală cronică/ Foto: Emanuel Ungureanu - Facebook Joi seară s-a deschis tabăra pentru 40 de tineri cu insuficiență renală cronică/ Foto: Emanuel Ungureanu - Facebook

 

 


Deputatul USR și membru în Comisia pentru Sănătate și Familie în Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu a organizat o tabără prin asociația sa clujeană Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru pentru 40 de copii și tineri dependenți de dializă.

 


Tabăra a început joi, 28 decembrie, iar tinerii  au fost aduși din 8 centre de dializă din țară. Pe lângă împodobirea bradului de Crăciun, tinerii au participat ți la ateliere de artă sau Zumba.

Împodobirea bradului/ Foto: Emanuel Ungureanu - Facebook

„A început tabăra celor mai iubiți dintre pământeni Din seara zilei de 28 decembrie am început tabăra pentru 40 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică tratați prin hemodializă sau transplant renal, proveniți din 8 centre de dializă din România!


În seara aceasta (29 decembrie - n.red.) am împodobit bradul, am cântat colinde tradiționale fiind acompaniați la voce și chitară de doi tineri minunați nevăzători, Boti Frigur și Ionuț Bogdan, care sunt sprijiniți de Asociatia Derzelas condusă de inimoasa Liana Sălcudean.
Tot Asociația Derzelas a organizat un atelier de terapie prin artă absolut minunat. Tot în seara asta (29 decembrie - n.red.) au venit și cinci incredibile instructoare Zumba din Cluj-Napoca care au organizat, alături de alte colege iubitoare de Zumba, în ultimii zece ani, mai multe evenimente caritabile pentru cei 120 de bolnavi și familiile lot de care mă îngrijesc prin Asociatia pentru Solidaritate si Empatie Delia Gradinaru”, a transmis Emanuel Ungureanu.

Terapie prin animale și lecții de prim ajutor

Surprizele nu s-au terminat aici pentru tineri. Până în data de 2 ianuarie 2024 vor avea un program încărcat. Sâmbătă, 31 decembrie, tinerii vor primi vizita mai multor câini antrenați pentru terapie și după vor avea și un curs de prim ajutor.


„De la ora 10.30, vom avea bucuria să îi întâmpinăm pe minunații câini antrenați pentru terapie de George Moșoiu și echipa lui de la Dog Assist - Terapie Asistata de Animale.

Apoi, după ora 13, vom face un curs de prim-ajutor cu specialiști în medicina de urgență. Copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică, alături de prietenii și familiile lor, vor avea parte de o seară specială de Revelion, cu o masă festivă adaptată nevoilor lor, organizată de gazda noastră primitoare, Hotel&Restaurant "Univers T" Cluj-Napoca!


În 2 ianuarie, vom merge la Salina Turda pentru terapie și relaxare. Tratamentul vital pentru acești tineri luptători, ședințele de hemodializă, vor fi asigurate de Centrul de Dializă Nefromed din Cluj-Napoca, mulțumesc personalului medico-sanitar din acest centru medical care face sacrificii importante pe acest final de an pentru a le asigura acestor bolnavi tratamentul vital”, a adăugat Ungureanu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emanuel Ungureanu, despre Planul pentru combaterea cancerului. „Realitatea de astăzi este că nu avem medicamente citostatice. Lipsesc seringi, vată sau ace de recoltare”

Ministrul Sănătății, acuzat că știa de azilele groazei. Ungureanu: „Rafila a știut de atrocitățile din aziluri și nu a făcut nimic!”

abonare newsletter