Social

Standuri cu flori în Cluj-Napoca, cu ocazia Luminației. VEZI amplasamentele

Ziua Morţilor sau Luminaţia are loc în 1 noiembrie, fiind ziua în care gândurile se îndreaptă către cei dragi care au trecut în nefiinţă.

Standuri cu flori în Cluj-Napoca, cu ocazia Luminației. FOTO: Facebook/ Dan Tarcea Standuri cu flori în Cluj-Napoca, cu ocazia Luminației. FOTO: Facebook/ Dan Tarcea

 

 


Primăria Cluj-Napoca a aprobat și în acest an mai multe amplasamente pe domeniul public pentru comercializarea florilor cu ocazia zilei de 1 Noiembrie. 

 


Astfel, în perioada 27 octombrie - 1 noiembrie 2023, clujenii pot cumpăra flori, cu ocazia Luminației, din următoarele locații:
1. Str. Observatorului- zona capăt CTP
2. Calea Mănăștur nr. 91- zona adiacentă CTP
3. Str. Dontah- vis-a-vis de Casa Radio
4. Piața Zorilor
5. Piața Flora
6. Piața Hermes
7. B-dul Nicolae Titulescu nr. 165
8. Calea Florești nr. 75
9. Str. Dâmboviței- Tribunu Vlăduțiu
10. Calea Florești- zona Billa
11. Str. Unirii- zona capăt CTP
12. Str. Fabricii- zona Kaufland
13. Str. Aurel Vlaicu nr. 3
14. Str. Argeș- trotuar lângă stația reparații CTP
15. Str. Potaissa înspre str. Universității
16. Cimitirul Mănăștur- platou intrare

Ziua Morţilor, Ziua tuturor Sfinţilor, Luminaţia sau Luminaţiile - 1 noiembrie este ziua în care se pomenesc morţii, ziua în care gândurile se îndreaptă către cei dragi care au trecut în nefiinţă.


Sărbătoarea este celebrată în foarte multe ţări creştine din lume. Credincioşii merg special la biserică şi la cimitir, curăţă mormintele şi le înfrumuseţează cu flori, în amintirea celor care cândva i-au însoţit pe drumul vieţii. În noaptea de 1 noiembrie, fiecare mormânt devine un mic altar al luminii. În seara de Luminație, credincioşii merg la mormintele celor adormiţi pentru a se ruga pentru sufletele lor, pentru a aprinde lumânări și a depune flori.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ziua morților. Concert special de Luminație în Cimitirul Central din Cluj-Napoca. VIDEO/FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter