Social

Plângeri legate de perverși cu organele genitale la vedere, în Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”

Activități sportive în aer liber ar fi fost suspendate, în ultimii ani, ca urmare a plângerilor unor studente de la Facultatea de Educație Fizică, hărțuite sexual de „vizitatori” ai parcului în timpul meciurilor și antrenamentelor.

Plângeri legat de perverși cu organele genitale la vedere, în Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”. FOTO: ubbcluj.ro Plângeri legat de perverși cu organele genitale la vedere, în Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”. FOTO: ubbcluj.ro

 

 


Odată cu anunțul conducerii UBB că intenționează să deschidă publicului o porțiune a Complexului Sportiv „Iuliu Hațieganu” (accesibil în prezent în schimbul unui bilet de acces care costă 5 lei, respectiv gratuit pentru studenți), au ieșit la iveală informații legate de acte de hărțuire sexuală, respectiv de intimidare a studenților de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, confirmate pentru monitorulcj.ro de surse din cadrul instituției de învățământ.

 


Întrucât discuția privind accesul liber în Parcul Sportiv a revenit în spațiul public, monitorulcj.ro relatând pe larg acest subiect, mai multe surse au declarat pentru publicația noastră că, în ultimii ani, studenții FEFS au reclamat comportamente neadecvate ale unor vizitatori ai parcului, în timpul antrenamentelor. 

Mai precis, persoane aflate în parc în timpul antrenamentelor de beach volleyball ar fi adresat apelative jignitoare și îndemne neadecvate la adresa studentelor, făcând referire la echipamentul purtat (uniforma specifică acestui sport este compusă din șort și bustieră ori un costum dintr-o singură piesă). Cu o altă ocazie, un bărbat având părțile intime expuse ar fi acostat un grup de studente care părăseau sălile de sport, acestea adresând ulterior o plângere oficială prin care semnalau incidentul conducerii facultății.


Nici studenții de sex masculin nu ar fi scăpat de cuvinte injuriase sau comentarii neadecvate legate de prestația lor: ar fi fost luați peste picior sau huiduiți în timpul antrenamentelor.

Surse din instituție au confirmat pentru monitorulcj.ro existența unor probleme de această natură în trecut. Acesta ar fi fost și motivul care a stat la baza deciziei conducerii de a întrerupe, pe perioadă nedeterminată, antrenamentele pentru volei de plajă, fapt care ar fi dus, de altfel, la diminuarea numărului de incidente în ultimul an.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria Cluj-Napoca: 4,4 hectare din Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu” aparțin municipiului

Ultimele Stiri
abonare newsletter