Social

Sondaj monitorulcj.ro: Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, al studenților sau al tuturor? 52% dintre respondenți cred că ar trebui să rămână cu taxă de intrare

„Bătălie” strânsă între clujenii care vor deschiderea Complexului Sportiv „Iuliu Hațieganu” și cei care cred că parcul ar trebui să rămână deschis pentru studenți, dar cu intrare pentru public.

Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, al studenților sau al tuturor? FOTO: turvirtual.ubbcluj.ro Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, al studenților sau al tuturor? FOTO: turvirtual.ubbcluj.ro

 

 


În urma informațiilor comunicate recent de Universitatea Babeș-Bolyai privind intenția de a deschide parțial publicului Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, Monitorul de Cluj a cerut opinia clujenilor, printr-un sondaj pe Facebook, la care în 24 de ore au răspuns aproape 2.000 de persoane.

 


Astfel, 52% dintre respondenți (980 de voturi) sunt de părere că Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” ar trebui să rămână gratuit pentru studenți, iar clujenii să plătească un preț modic pentru acces. De partea cealaltă, 47% dintre respondenți (903 voturi) cred că spațiul ar trebui transformat în parc public, gratuit pentru toată lumea.

Sondaj monitorulcj.ro: Ce ar trebui să se întâmple cu Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”?

Amintim că Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat că ar urma să deschidă publicului o porțiune a Complexului Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, în cursul anului viitor, arată un comunicat al instituției. Este vorba despre o suprafață dinspre râul Someș, pentru care rectorul UBB Daniel David susține că ar fi planificat „încă din 2020” deschiderea, „cu condiția amenajării de către Primăria Cluj-Napoca a zonei Someșului pentru agrement”. În paralel, ar fi purtate discuții cu Primăria pentru a stabili statutul juridic și administrativ (inclusiv de întreținere) al acestui segment, arată același document al UBB.


Detalii aici: Rectorul UBB cedează presiunilor activiștilor civici și deschide parțial publicului Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”. Cu riscul degradării unor investiții de milioane de euro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de parcări din centru, DESFIINȚATE! Încep lucrările la Parcul I. L. Caragiale

Ultimele Stiri
abonare newsletter