Social

350 de copii din medii defavorizate din Cluj-Napoca vor primi ghiozdane și rechizite. Boc: „Prin educație avem cheia pentru a ieși din sărăcie”

350 de copii din medii defavorizate din Cluj-Napoca vor primi ghiozdane și rechizite pentru începutului noului an școlar.

Rechizite pentru copiii clujeni din medii defavorizate/ Foto: Emil Boc - Facebook Rechizite pentru copiii clujeni din medii defavorizate/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primăria Cluj-Napoca va oferi ghiozdane și rechizite unui număr de 350 de copii din familii defavorizate, cu ocazia începerii noului an școlar.

 


Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca continuă această politică publică, implementată încă din anul 2005. 52.000 lei au fost alocați în 2023 în acest sens, pentru un număr de 450 de copii proveniți din familii cu venituri foarte reduse.

CITEȘTE ȘI:
Cu hamburgerul în gură și cu ochii în tabletă! De ce se îngrașă copiii români?

Elevii vor avea ghiozdanele și rechizitele la începutul săptămânii viitoare.


„Ghiozdane și rechizite școlare pentru 350 copii proveniți din familii marginalizate sau în risc de marginalizare. Continuăm să sprijinim educația, pentru ca fiecare copil să aibă șansa de a-și împlini potențialul 
La începutul săptămânii viitoare ghiozdanele vor ajunge la DASM. Începând cu data de 30 august vor fi distribuite copiilor incluși în acest program. Pentru mai multe detalii poate fi contactată Direcția de Asistență Socială și Medicală la telefon 0264.599.316 sau prin email contact@dasmclujnapoca.ro. 
Alocarea în 2023 pentru această acțiune este de 52.500 lei, proiect aprobat în ultima ședință a Consiliului local, pentru un total de 350 ghiozdane echipate cu rechizite de bază
Primăria Cluj-Napoca desfășoară anual programe care vin în sprijinul copiilor și al acelor elevi care provin din familii cu venituri reduse sau care au o situație familială de excepție, pentru a le asigura condiții decente în procesul de educație. 
Prin educație avem cheia pentru a ieși din sărăcie, cheia pentru prosperitate, cel mai important antidot pentru rasism, fascism, violență și alte fenomene de acest fel. Vom continua să investim în toate componentele care alcătuiesc sistemul de învățământ clujean”, a transmis primarul Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Care e miza amenzii pentru DISCRIMINARE aplicată Primăriei? Contestă sau plătește O AMENDĂ RIDICOL DE MICĂ?

Stimulentul de inserție, tentant pentru mame. Cluj, în topul județelor cu cei mai mulți beneficiari

abonare newsletter