Social

Propuneri: Părinții cu copii mici să lucreze patru zile pe lună de acasă, TVA de 5% la produse pentru copii

PNL vrea să susțină două proiecte care să vină în sprijinul familiilor. Părinții cu copii de până la 8 ani ar putea să lucreze patru zile pe lună de acasă, iar TVA-ul ar putea fi redus la 5% pentru anumite categorii de produse pentru copii.

TVA de 5% la produse pentru copii, inclusiv scaun auto / Foto: depositphotos.com TVA de 5% la produse pentru copii, inclusiv scaun auto / Foto: depositphotos.com

 

 


Preşedinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat că PNL propune ca părinții cu copii cu vârste până la 8 ani să lucreze patru zile în fiecare lună de acasă, indiferent dacă sunt angajați la stat sau la privat. 

„Aşa cum e prevăzut în Directiva Uniunii Europene din 2019, obiectivul ţintit este identificarea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată a familiilor care au copii de până la opt ani. Aceşti părinţi vor beneficia de patru zile pe lună pentru a putea lucra de acasă. Fie o zi pe săptămână, fie patrul zile consecutiv. Noutatea este că fiecare salariat, indiferent că lucrează la stat sau la privat, va beneficia de acest program flexibil de muncă, dacă are un copil până la opt ani”, a spus Gheorghiu marți, 11 aprilie. 


De asemenea, o altă măsură pe care PNL o propune este reducerea TVA-ului pentru anumite categorii de produse pentru copii la 5%

„Vorbim de alimente pentru sugari, cum ar fi laptele praf, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii… Propunem reducerea de TVA la 5% pentru scaunele auto pentru copii, care sunt absolut necesare pentru transportul în siguranţă”, a mai susținut Alina Gorghiu.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Profesorii susțin măsurile radicale privind reducerea violenței în școli. Cer exmatricularea elevilor, detenția școlară și amenzi pentru părinți

Gospodinele de pe Facebook, în atenția Fiscului. „Este ilegal să vinzi prăjituri pe Facebook, Doamne ferește să te trezești cu o salmonella”

Etichete: copii parinti tva
Ultimele Stiri
abonare newsletter