Sănătate

3 motive pentru care implanturile dentare merită investiția (P

Știai că 69% dintre adulții cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani și-au pierdut cel puțin un dinte permanent?

Sursa foto: Canva Sursa foto: Canva

Fie că a fost un accident, probleme dentare sau orice altceva, mulți pacienți apelează la implanturi dentare pentru a-și restabili zâmbetul. La urma urmei, mulți optează pentru acest tratament restaurator popular în fiecare an, iar procedura în sine a crescut cu aproape 7% doar între 2019 și 2020.

Dacă în prezent cântărești avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni disponibile, s-ar putea să te întrebi dacă un implant dentar merită investiția. Cine mai bine să împărtășească răspunsul decât oamenii care le-au folosit? Citește mai departe cele cinci motive pentru care pacienții le iubesc!


Sunt complet personalizabile 

Cu mult timp în urmă, se crede că oamenii foloseau cuie de cupru, scoici și dinți de animale pentru a remedia golurile din dantură. Din fericire, pacienții de astăzi beneficiază de mulți ani de inovații în stomatologie, care au ca rezultat implanturi dentare complet personalizabile. De fapt, sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu dimensiunea, forma și culoarea dinților tăi, pentru un zâmbet impecabil. Și poți apela fără probleme la tratamente recomandate de un specialist în ortodonție pentru a corecta alte impedimente. 


Incapacitatea de a mesteca în mod corespunzător poate duce, de asemenea, la o alimentație proastă și indigestie, care poate afecta negativ calitatea vieții. Din fericire, implanturile dentare sunt plasate chirurgical în osul maxilarului, ceea ce oferă un nivel de durabilitate de neegalat și acest lucru devine un alt motiv pentru care sunt adorate de pacienți.

Au o rată de succes impresionantă


Știai că implanturile dentare au o rată de succes uimitoare de 95% și pot dura peste 20 de ani? În plus, pacienții care urmează instrucțiunile stomatologului și mențin igiena corectă au înregistrat o rată de succes de până la 98%! Acest lucru este substanțial având în vedere că o coroană dentară are o rată de succes de 85% și protezele dentare trebuie înlocuite la fiecare 10 ani.

Deși alte opțiuni de tratament restaurator, cum ar fi protezele dentare, sunt eficiente, acestea necesită soluții speciale de curățare și restricții alimentare extinse. Din fericire, nu acest aspect nu este valabil și în cazul implanturilor dentare. Pentru a le păstra integritatea și a le crește durata de viață, le poți îngriji în același mod cum o faci cu dinții naturali. 


Ajută la păstrarea în poziție corectă a maxilarului

Când un dinte cade, osul maxilar începe să se deterioreze din cauza lipsei de stimulare. Acest lucru poate determina micșorarea osului maxilar, rezultând o față lăsată. Din fericire, implanturile dentare sunt situate direct în osul maxilarului, ceea ce îi oferă stimulul de care are nevoie. Prin urmare, implanturile dentare pot aduce beneficii zâmbetului tău și structurii generale a feței tale.

CITEȘTE ȘI:

3 întrebări despre implantul dentar (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter