Sănătate

3 întrebări despre implantul dentar (P)

Există mulți pacienți care recurg la implantul dentar ca soluție pentru problema lipsei dinților, iar motivele pentru care aleg astfel sunt numeroase.

Sursa foto: Canva Sursa foto: Canva

Implantul dentar este, până la urmă, una dintre cele mai bune și sigure soluții pentru înlocuirea dinților lipsă. Pentru că mulți nu știu exact ce înseamnă o astfel de intervenție, iată trei dintre posibilele întrebări, cu răspunsurile aferente, despre ce implică implantul dentar.

Este implantul cea mai bună soluție pentru înlocuirea unui dinte lipsă?


Dacă te afli în ipostaza de pacient care tocmai și-a pierdut unul sau mai mulți dinți, un medic dentist îți poate oferi mai multe soluții din care poți alege, în funcție de nevoi personalizate, de preferințe sau de posibilități. 

Un implant dentar reprezintă una dintre aceste soluții, alături de proteza detașabilă sau de puntea dentară. Dintre toate acestea implantul rămâne cea mai durabilă soluție, însă și cea mai costisitoare. Există, însă, în cazul implantului o condiție esențială pentru a fi posibil: masa osoasă trebuie să fie perfect stabilă, adică trebuie să existe suficient os pentru a ține implantul. 


Poți face implant și pentru înlocuirea mai multor dinți?

Deși este posibilă înlocuirea mai multor dinți cu ajutorul implantului dentar, există și situații în care dinții implantați sunt prea strânși unul de altul, iar în acest fel poate fi afectat osul. În cazuri de acest gen, este recomandată realizarea a două implanturi, iar între cei doi dinți se va fixa o punte de patru dinți. 


Există restricții de vârstă pentru implantul dentar?

Nu este vorba neapărat de vârsta pacientului, ci mai degrabă de densitatea osoasă a acestuia. În urma unei scanări pentru verificarea stării osului, medicul poate decide dacă este suficient os pentru a face această operație – în cazul în care distrugerea osoasă este prea avansată sau dacă nu este suficient os, atunci nu vei putea beneficia de un implant dentar. Într-adevăr, se poate face grefare osoasă în acest sens, însă această posibilitate diferă de la caz la caz. 


Deși prețurile unui implant nu sunt cele mai accesibile, ar fi bine să iei această variantă în calcul în cazul în care te confrunți cu problema lipsei dinților, oricare ar fi motivele pentru care ai ajuns în această situație. În final, îți garantăm că rezultatul va face să merite tot efortul financiar depus.

CITEȘTE ȘI:

Implant dentar unic în lume inventat de doi clujeni

Ultimele Stiri
abonare newsletter