Sănătate

România a ajuns aproape la un milion de persoane vaccinate anti-COVID. VIDEO

Procesul de vaccinare din România este unul foarte bun, ajungându-se la aproape la un milion de persoane vaccinate anti-COVID.

 

 


UPDATE: România a depășit un million de persoane vaccinate anti-COVID.

 


„Ținta inițială era să avem un milion până la sfârștiul lunii martie. Campania de vaccinare merge bine”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

„Să sperăm că lucrurile vor merge mult mai repede de acum, ținta noastră e de a avea 10,4 milioane de români vaccinați în septembrie”, a mai spus Cîțu.


Potrivit acestuia, în luna martie vor ajunge în țară încă 2,6 milioane de doze de vaccin.

România a ajuns aproape la un million de persoane vaccinate. Coordonatorul campaniei de vaccinare naționale, Valeriu Gheroghiță a anunțat marți că numărul total de persoane imunizate este de 946.781, dintre care 618.241 au primit și rapelul.


 


Câți români s-au imunizat până acum?

În cadrul campaniei de imunizare, care a debutat pe 27 decembrie 2020, au fost vaccinate 729.100 de persoane cu ser Pfizer BioNTech, dintre care 618.240 cu două doze, iar de la compania Moderna au fost utilizate 77.811 doze. Vaccinarea cu produsul companiei Moderna a debutat în data de 4 februarie, iar din data de 15 februarie este folosit şi serul de la AstraZeneca, cu acesta fiind imunizate în total, până la acest moment, 139.869 de persoane, a declarat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

„În funcţie de categoriile de persoane vaccinate, în total, (...) aproximativ 75% dintre persoanele vaccinate în etapa a doua, respectiv 683.000 de persoane vaccinate cu prima doză şi doza a doua sunt persoane vulnerabile. (...) În funcţie de categoria de risc, vorbim de persoane cu boli cronice, aproximativ 161.000 de persoane, persoane cu vârsta de peste 65 de ani circa 236.000 de persoane; persoane din centrele rezidenţiale şi sociale 28.796 de persoane, reprezentând aproximativ 72% din numărul estimat al persoanelor care se regăsesc internate în centrele sociale şi rezidenţiale. Persoane nedeplasabile, care au fost vaccinate la domiciliu cu echipe mobile, 4.434, reprezentând aproximativ 18% din circa 25.000 de persoane estimate că ar fi în această situaţie. Persoane fără adăpost - 414, de asemenea, vaccinate cu echipe mobile, reprezentând aproximativ 31% din persoanele aflate în evidenţă", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, în etapa a doua a campaniei, au mai fost vaccinate 174.000 de persoane care deservesc activităţi esenţiale. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 5.587 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. 

„Circa 40% sunt persoane care se află în evidenţă şi cu boli cronice, iar din acestea aproximativ 80.000 reprezintă personalul din învăţământ. Personalul din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale vaccinat de la debutul campaniei de vaccinare - aproximativ 28.220 de persoane, reprezentând 2,98% din totalul persoanelor vaccinate; personalul din Ministerul Afacerilor Interne - aproximativ 23.567 de persoane, reprezentând 2,4% din numărul total al persoanelor vaccinate", a completat şeful CNCAV.

CITEȘTE ȘI:

Românii, vaccinați direct din mașină. Centre „drive thru”, destinate populației generale

Ultimele Stiri
abonare newsletter