Actualitate

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat anti-COVID: „Împreună putem învinge acest virus și să revenim la normalitate”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat anti-COVID în această dimineață, la Spitalul Militar Central din București.

 

 


După administrarea primei doze de vaccin, Valeriu Gheorghiță a stat 15 minute într-un salon, sub supravegherea cadrelor medicale pentru a observa dacă apar reacții adverse după administrarea serului. 

 


„Știința a triumfat, știința este alături de noi. Sunt onorat și mândru că împreună cu colegii mei ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare. În imediata perioadă ne dorim ca vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest vaccin”, a spus Gheorghiță, după ce s-a vaccinat.

„E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a spus el.


Coordonatroul campaniei de vaccinare a vorbit despre scepticismul românilor cu privire la acest vaccin anti-COVID.

„Sunt încrezător că împreună putem risipi acest virus al neîncrederii și putem să facem front comun. Doar împreună putem să ieșim din această pandemie și să revenim la o viață normală”, a spus Gheorghiță.


Luni, 4 ianuarie, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 11.912 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică. În total, de la începutul campaniei și până în prezent s-au vaccinat peste 25.000 de români.

Doar 47 de cadre medicale au avut reacții adverse minore în urma administrării vaccinului.


CITEȘTE ȘI:

Peste 25.000 de români s-au vaccinat deja. Câți dintre ei au avut reacții adverse?

Unde te poți vaccina de COVID-19 în județul Cluj! Lista tuturor centrelor deschise de astăzi

 

abonare newsletter