Sănătate

Alte peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în țară. Profesorii clujeni vor avea posibilitatea de a se vaccina

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca va ajunge în țară. Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, anunță că profesorii vor avea din nou șansa de a se vaccina.

 

 


Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că 163.200 de doze de vaccin AstraZeneca vor intra joi,18 februarie, în țară. Dozele fac parte din a doua tranșă de vaccin AstraZeneca care ajunge în România. Subprefectul județului Cluj a declarat că odată cu primirea noii tranșe la Cluj, vor fi deschise două fluxuri de vaccinare pentru profesorii din județ.

 


„Este în discuție la acest moment deschiderea a două fluxuri de vaccinare pentru cadrele didactice la nivelul județului Cluj”, a declarat subprefectul Clujului, Irina Munteanu.

AstraZeneca, al treilea vaccin autorizat în România

Dozele de vaccin vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, transportul fiind asigurat de firma producătoare. Vaccinul va fi primit în București pe cale terestră și va fi depozitat la Centrul Național de Stocare, instituție autorizată și avizată de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), urmând să fie ulterior distribuit în  centrele regionale de la nivel național, inclusiv la cel din Cluj.


Vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca a primit acordarea autorizației condiționate de punere pe piață în data de 29 ianuarie, fiind al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

CITEȘTE ȘI


Cât de sigur este vaccinul AstraZeneca? Răzvan Cherecheș oferă lămuriri în privința ultimului ser ajuns în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter