Sănătate

Emil Boc, sătul de virus: „Să revenim cu o parte din spitalele COVID-19. Oamenii au și alte boli”

În ultimul an viețile tuturor clujenilor au fost afectate de pandemie. Emil Boc este și el sătul de virus și vrea să revină la ce era înainte de COVID-19, iar spitalele suport să devină iar spitale normale.

 

 


Emil Boc a vorbit la radio despre situația epidemiologică din Cluj-Napoca, printre multe altele. Edilul speră că odată cu vaccinarea anti-COVID-19 în număr cât mai mare, Cluj-Napoca să aibă parte de scăderea ratei de incidență COVID-19.

 


Primarului nu îi convine faptul că ușor un oraș poate să iasă dintr-un scenariu și să intre în altul de pe o zi pe alta, chiar cum s-a întâmplat la Cluj. Totuși, educația este prioritară, iar rata mică de incidență ar însemna readucerea elevilor la școală, în bănci.

„Avem speranța că acum pe măsură de cum se reia vaccinarea, în proporție mai consistentă, pentru că a apărut și vaccinul acesta AstraZeneca, să putem coborî rata de incidență astfel încât și cei din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală”, a zis Boc.


Primul pas spre normalitate în spitale

Primul municipiului Cluj-Napoca își dorește ca spitalele care au devenit suport COVID-19 sau au fost chiar destinate în totalitate cazurilor de COVID-19 să revină la funcțiile lor normale.

Pe lângă virusul pandemic, există și multe alte boli care trebuie tratate, iar faptul că majoritatea spitalelor sunt predestinate cazurilor de COVID-19, alți oameni cu alte afecțiuni nu pot fi îngrijiți, deloc sau corespunzător.


„Partea bună e că fac față spitalele, cu greu, dar fac față și nu am intrat niciodată în carantină. Aici e a doua latură a monedei unde am să insist cât se poate cu putință - să revenim cu o parte din spitalele COVID-19 și la ceea ce a fost înainte de COVID-19 pentru că oamenii mai au și alte boli și apedicită și cancer, boli care trebuie tratate. Amânarea acestor tratamente ne poate duce la agravarea stării de sănătate pentru alte boli decât COVID-19. Încet, dar sigur să scoatem spitale secții/spitale din zona COVID pentru că altfel vom muri de alte boli”, a mai explicat edilul.

abonare newsletter