Sănătate

Prefectul Clujului a confirmat apariția celor două cazuri cu noua tulpină SARS-CoV-2.

Cele două cazuri cu noua tulpină COVID-19 au fost confirmate și de prefectul Clujului. Cele doua persoane au fost depistate cu COVID-19 înainte de a se infecta cu noua tulpină britanică.

 

 


Două cazuri cu noua tulpină COVID-19 au fost depistate la Cluj, au anunțat reprezentanții MedLife.Reprezentanții au luat 79 de probe din diferite zone ale țării, iar 10 dintre aceastea au iești pozitive.

 


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean a confirmat depistarea celor două cazuri cu noua tulpină COVID-19. Este vorba despre două persoane  cu vârsta de 29, respectiv 54 de ani care nu au domiciliu în acest județ, dar stau aici.

Cele două persoane au fost depistate la început cu COVID-19, iar ulterior s-a constatat existența tulpinei britanice.


„Cele două persoane au fost izolate la domiciliu pentru o perioada de 14 zile, fiind depistați pozitiv cu COVID-19 în 14 ianuarie, starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare. Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenita din aceasta zonă”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

CITEȘTE ȘI:


Cherecheș, despre tulpina virusului COVID-19: „Nu ne dăm seama dacă a apărut și la noi pentru că simptomele sunt la fel”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter