Sănătate

Mărturia unei românce care s-a vaccinat împotriva COVID19: „Cred că m-a durut mai tare după vaccinul antigripal”. Ce alergii te împiedică să te vaccinezi?

O româncă stabilită în Marea Britanie a povestit cum s-a simțit în urma vaccinului anti-COVID19. Aceasta a explicat ce alergii pot sta în calea imunizării împotriva noului coronavirus

 

 


În urma distribuției masive a vaccinului anti-COVID în Marea-Britanie, care a început cu aproximativ o săptămână în urmă, apar și primele declarații ale celor supuși tratamentului. Printre aceștia se află și o româncă ce s-a vaccinat împotriva virusului și povestește ce anume a simțit.

 


Dina Moisi este asistent medical în Țara Galilor și este printre primii conaționali care s-au vaccinat împotriva COVID19. În data de 10 decembrie a primit prima doză, chiar la două zile după ce a început campania de vaccinare.

Triaj organizat înaintea vaccinării

Asistenta va primi a doua doză de vaccin în luna ianuarie. Înainte de începerea tratamentului, aceasta a fost supusă unui triaj organizat de Serviciul de Sănătate Publică al Regatului Unit. Aceasta a dezvăluit cum anume s-a simțit imediat după vaccin însă acest lucru nu o oprește în a se întreba ce efecte va avea tratamentul pe termen lung.


„Mă gândesc la a ajunge acasă la un moment dat, să ajung acasă la părinții mei care sunt bolnavi și sunt singuri în România. Am avut un semn de întrebare și rămâne semnul de întrebare pentru reacțiile pe termen lung. Da, cred că toată lumea s-ar teme. Doar că te gândești la siguranța celui pe care îl ai lângă tine. E vorba de simț civic până la urmă”, a spus Dina.

Ce presupune triajul?

Dina Moisi a afirmat că nu a întâmpinat nici un fel de reacție adversă. Singurul lucru pe care l-a remarcat a fost o ușoară durere, la fel ca după orice altă injecție.


„N-am avut niciun soi de reacție. O durere ușoară în mână ca după orice injecție, consider eu. Cred că m-a durut mai tare după vaccinul antigripal. Nu am avut nici febră. Acum, reacții pot să apară de la orice fel de inoculare de orice fel de injecție”, a mai explicat aceasta.

De asemenea, asistenta a povetit pașii prin care a fost trecută în triaj precum și întrebările puse în decursul procedurii. Dacă o persoană e alergică la nuci, fructe de mare sau căpșuni, vaccinul nu a fost administrat în aceste cazuri speciale. Totuși, femeia a relatat că suferă de o alergie medicamentoasă, lucru care nu a intrat în categoriile alergiilor menționate, astfel ă a putut urma tratamentul.


„Sunt niște întrebări legate de vârsta pe care o ai, afecțiunile cronice pe care le deții, circumferința abdominală ca să se vadă indicele de masă corporală, ca să se vadă starea de obezitate, sexul și regiunea de unde vii. Regiunea din lume de unde vii și cărei rasă aparții”, a spus femeia, conform observatornews.ro

CITEȘTE ȘI:

Primele 10.000 de doze de vaccin ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou

 

 

 

Noi detalii despre vaccinarea anti-COVID. Boc: „Se va face pe bază de programare, nu va fi aglomerație”

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter