Sănătate

Noi detalii despre vaccinarea anti-COVID. Boc: „Se va face pe bază de programare, nu va fi aglomerație”

Primarul Clujului, Emil Boc a oferit noi detalii despre procesul de vaccinare. 13 centre sunt pregătite în municipiu pentru campania de vaccinare anti-COVID.

 

Primarul Emil Boc a declarat că nu poate dezvălui locațiile celor 13 centre de vaccinare amenajate la Cluj-Napoca, însă a menționat faptul că va exista câte un centru în fiecare cartier, locuitorii fiind arondați acestora în funcție de strada pe care locuiesc. El a explicat că vaccinarea se va face pe baza unei programări prealabile, ulterior solicitantul fiind chemat la cel mai apropiat centru, la ora stabilită.


 

„Noi am dat spre aprobare către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ei vor verifica locațiile, le avizează, le vor trimite la București și le vor comunica public. Deocamdată nu pot să le comunic, până nu sunt acceptate. Asemenea centre sunt pregătite în toate cartierele orașului, cu arondările pe străzi. Oamenii se vor planifica voluntar pentru vaccin și vor merge, la ora la care au fost programați, la locația cea mai apropiată de locuință. Nu va fi îmbulzeală, va fi organizat.


Vaccinul va fi făcut pe bază de programare, la care vei apela voluntar, vei primi o oră și o locație la care să te prezinți, astfel încât să fie un circuit organizat, fără aglomerație și în condiții corespunzătoare”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio. 

„Sunt optimist că din iunie vom intra într-o logică apropiată de ce am avut înainte”

Edilul a mai spus că estimează că în iunie 2021, lucrurile vor începe să revină la normal și sistemul de sănătate va scăpa de presiunea cazurilor de coronavirus.


„Ne mobilizăm pentru vaccin, sperăm că se va depresuriza sistemul medical. După ce ajunge vaccinul, până în iunie estimez, lucrurile vor intra încet într-o logică normală. Eu cred că din iunie vom vorbi altă limbă, sunt optimist că vom intra într-o logică apropiată de ce am avut înainte”, a afirmat Boc. 

CITEȘTE ȘI


Cele 13 centre de vaccinare anti-COVID din Cluj-Napoca sunt pregătite

 

abonare newsletter