Sănătate

Primele 10.000 de doze de vaccin ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou

Klaus Iohannis a anunțat miercuri că primele doze de vaccin ar putea ajunge în România în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

 


Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că primele doze de vaccin ar putea ajunge în România înainte de sfârșitul acestui an, mai exact între Crăciun și Anul Nou, însă va fi vorba de o tranșă „simbolică” de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID.

 


O tranșă simbolică pentru începerea vaccinării

„Există o șansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de autoritatea europeană chiar înainte de Crăciun și între Crăciun și Anul Nou să fie distribuită prima șarjă, dar vor fi, din informațiile pe care le avem acum, aproximativ 10.000 de doze, deci va fi o tranșă simbolică pentru începerea simbolică a vaccinării. 10.000 de doze ajung pentru 5.000 de persoane”, a anunțat Iohannis.

Anul Nou aduce o nouă tranșă de vaccin anti-COVID

Președintele a mai precizat că românii nu vor fi nevoiți să aștepte foarte mult pentru a doua tranșă de vaccin anti-COVID, deoarece aceasta va sosi în România la începutul anului 2021.


„Următoarea tranșă este așteptată în ianuarie și ea va fi folosită pentru a vaccina tot peronalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni și așa mai departe, și persoanele care fac parte din grupele cu risc mare.”

CITEȘTE ȘI:


Noi detalii despre vaccinarea anti-COVID. Boc: „Se va face pe bază de programare, nu va fi aglomerație”

 

 


 

Toate țările din Uniunea Europeană încep vaccinarea anti-COVID în aceeași zi, la finalul anului

 

 

 

 

abonare newsletter