Sănătate

Toate țările din Uniunea Europeană încep vaccinarea anti-COVID în aceeași zi, la finalul anului

Franţa anunţă că toate ţările UE încep vaccinarea anti-COVID în aceeaşi zi. Împărţirea vaccinurilor se va face în funcţie de numărul populaţiei.

 

 


Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi lansată în aceeaşi zi în toate ţările Uniunii Europene, scrie presa franceză citând surse din rândul deputaţilor francezi.

 


„Am înţeles că politica privind vaccinurile, vaccinurile pentru toţi, nu este pentru mâine. Realitatea de astăzi sunt vaccinurile cu prioritate mare. Fiecare ţară europeană va avea acelaşi număr de vaccinuri în funcţie de numărul de locuitori. Toate ţările europene vor lansa campania de vaccinare în aceeaşi zi la sfârşitul anului”, scrie BFMTV, citând surse politice, scrie Mediafax.

Data la care va începe vaccinarea urmează să fie stabilită

Anturajul lui Emmanuel Macron a confirmat aceste comentarii, precizând că nu a fost încă stabilită data la care va începe vaccinarea.


„Am spus că la nivel european va începe în acelaşi timp. De aici şi interesul pentru a se ajunge la un acord comun”, a adăugat un consilier prezidenţial.

Germania face presiuni ca Agenţia Europeană pentru Medicamente să analizeze până pe 21 decembrie vaccinul Pfizer-BioNTech. Această dată ar însemna o anticipare cu o săptămână a celei stabilite anterior şi ar putea însemna începerea vaccinării înainte de sfârşitul anului.


CITEȘTE ȘI

Medic român care s-a vaccinat anti-COVID: „În afară de o neobișnuită stare de euforie, nu am manifestat nici un alt efect advers”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter