Sănătate

Primul medic rezident român vaccinat împotriva COVID19, în Marea Britanie: „Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic”

Medicul român a detaliat cum se simte și ce efecte are vaccinul de la Pfizer, care este utilizat în programul național de vaccinare din Marea Britanie.

 

 


Medicul român lucrează în secțiile cu pacienți infectați cu coronavirus în UK. Acesta a detaliat cum se simte și ce efecte are vaccinul Pfizer, care este utilizat în programul național de vaccinare din Marea Britanie.

 


800.000 de doze de vaccin în UK

Marea Britanie a demarat marți o amplă campanie de vaccinare împotriva coronavirusului. Potrivit Guvernului britanic, vor fi folosite pentru început 800.000 de doze din vaccinul produs de bioNTech și Pfizer.

Vaccinate vor fi mai întâi persoanele trecute de 80 de ani și personalul medical.


Din rândul vârstnicilor, prima persoană vaccinată a fost o femeie de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry.

Din rândul medicilor rezidenți, prima persoană vaccinată este un medic rezident român, în vârstă de 26 de ani, care a detaliat pe un forum din România experiența sa.


„Salut! Sunt medic rezident în UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer).”

Medicul a fost bolnav de COVID în primăvară

După ce a postat dovada vaccinării el a primit întrebări de la aproximativ 300 de utilizatori.


Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a menționat că suferă de astm și atopie, iar în lunile aprilie și mai a fost bolnav de COVID19.

„Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locală în umăr unde mi s-a făcut injecția”, a explicat el.

A doua doză o va primi în ianuarie

În data de 9 ianuarie este programat pentru cea de-a doua doză de vaccin. Întrebat de utilizatori care ar putea fi efecte secundare ale vaccinului anti-COVID, acesta a explicat:

„Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil să apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului. Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri în rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut”, a spus tânărul.

CITEȘTE ȘI:

Chirurg infectat cu COVID19, transferat de urgență la Cluj, a murit la ATI

 

 

 

Efectele adverse ale vaccinului anti-COVID. Ce reacții alergice poate provoca vaccinul Pfizer?

 

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter