Sănătate

Un antiviral nou folosit în România pentru bolnavii de COVID19 ajută la eliminarea mai RAPIDĂ a infecției

Medicii unui spital din România le administrează bolnavilor de COVID19 un nou medicament antiviral, care ajută la eliminarea mai rapidă din organism a noului coronavirus.

 

 


Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Bebeș” din Timișoara le administrează bolnavilor cu coronavirus un nou medicament antiviral, Favipiravir, care ajută la eliminarea mai rapidă din organism a noului coronavirus și ameliorează simptomele infecției provocate de COVID19.

 


Un nou antiviral în lupta cu COVID19

„Medicamentul se administrează pacienților cu o formă medie de infecție cu COVID19, cu probele de inflamație modificate. Am observat că la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit”, a spus dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Specialiștii subliniază că există o fereastră de timp foarte scurtă în care medicamentul se poate administra, astfel încât efectul să fie cel așteptat. Durata tratamentului este de cinci zile.


Deoarece este posibil să apară efecte secundare, tratamentul se poate administra doar în spital, sub supravegherea unui medic

Ce este Favipiravirul?

Favipiravir este un medicament din categoria antiviralelor, inhibitor al ARN. Medicii timișoreni spun că acesta a fost utilizat până acum în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva unor virusuri foarte puternice, care pot declanșa infecții mortale.


Medicamentul, intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătății acum două luni, ajută la eliminarea mai rapidă a virusului și reduce în acest fel perioada de spitalizare. De asemenea, ameliorează simptomele infecției cu noul coronavirus.

Acest medicament este introdus și în protocoalele terapeutice ale unor țări, precum Japonia, India și China. România a anunțat că va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir care vor fi distribuite spitalelor aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus.


CITEȘTE ȘI:

Greșeala uriașă pe care o fac cei care vor să prevină sau să trateze COVID19. Rafila: Nu mai cumpărați așa ceva!

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter