Sănătate

Ambulanțele private din Cluj intră în lupta împotriva COVID19

Firmele private de ambulanță din Cluj vor intra în lupta anti-COVID.

Ambulanțele private din Cluj intră în lupta împotriva COVID19 Ambulanțele private din Cluj intră în lupta împotriva COVID19

 

 


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că nouă furnizori de servicii private de ambulanță din județ urmează să vină în sprijinul Serviciului de Ambulanță Cluj.

 


Angajații acestora vor veni în sprijinul personalului SAJ Cluj, care nu mai face față solicitărilor. Aceștia vor ajuta atât la transportul pacienților, cât și la recoltările de probe pe teren, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

„La Cluj avem 9 furnizori de servicii private de ambulanțe, cu care am discutat azi. Urmează să ne sprijine pe partea de transport pacienți din spitale COVID și pe recoltări, având deja contracte cu CAS și fiind autorizați DSP”, a transmis prefectul.


Astăzi, 707 clujeni au fost diagnosticați cu COVID19. De asemenea, în acest moment, în spitalele clujene sunt internați 686 de pacienți cu acesată boală, 50 dintre ei la Terapie Intensivă.

Locuri limitate la ATI

Amintim că și secțiile ATI se apropie de capacitatea maximă în Cluj. Astfel, încă 17 paturi de terapie intensivă urmează să fie disponibile în mai multe spitale din județ, după semnarea unui nou ordin al autorităților centrale.


De asemenea, sunt pregătite și vor fi disponibile încă 149 de paturi în saloanele obișnuite ale unităților care tratează pacienți infectați cu virsului SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI


VIDEO. Noile containere pentru triaj epidemiologic au ajuns la spitalele din Cluj-Napoca

 

 

abonare newsletter