Sănătate

Prefectul Clujului explică de ce rata de incidență este atât de ridicată în județ. Media zilnică de teste Covid-19 este de 2.900

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean a explicat de ce avem atât de multe cazuri Covid-19 în județ. „Dacă noi nu mai testăm o zi la Cluj, incidența scade cu 0,3 la mie”.

prefectul-clujului-explica-de-ce-rata-de-incidenta-este-atat-de-ridicata-in-judet-media-zilnica-de-teste-covid-19-este-de-2900 prefectul-clujului-explica-de-ce-rata-de-incidenta-este-atat-de-ridicata-in-judet-media-zilnica-de-teste-covid-19-este-de-2900

 

 


Clujul înregistrează în fiecare zi un număr mare de cazuri de Covid-19, iar rata de incidență este trecută de 3 la mia de locuitori în 26 de unități administrative teritoriale, din totalul de 86. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean a explicat astăzi, la un post de televiziune, de ce avem atât de multe cazuri cu noul coronavirus în județ.

Prefectul a explicat de ce rata de incidență este atât de ridicată în județul Cluj. El a precizat faptul că un număr mare de teste aduce și un număr mare de pozitivi înregistrați zilnic. Media este de 2.900 de teste zilnice în tot județul.


„Numărul foarte mare de teste pe care noi îl facem la Cluj în fiecare zi, respectiv media săptămânii este de 2.900 de teste zilnice, dintre care aproximativ 1.000 sunt teste la cerere. Evident că din 2.900 de teste găsim un număr foarte mare de pozitivi. Dacă ne comparăm cu alte județe care testează mult mult mai puțin decât noi până la urmă e important gradul de pozitivare al testelor. Aici stăm destul de bine comparative cu alte județe, după cum spuneam. Undeva între 11-13% este gradul de pozitivizare. Răspunsul cel mai logic este numărul foarte mare de teste pe care îl facem aici”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul Clujului, la un post de știri.

Rata de incidență scade la Cluj cu 0,3 la mia de locuitori, dacă nu se fac teste timp de o zi, potrivit prefectului.


„Repet amploarea numărului de teste ne dă această cifră foarte mare și această incidență foarte mare pentru că vă dau un exemplu foarte simplu, dacă noi nu mai testăm o zi la Cluj, incidența scade cu 0,3 la mie. Deci lucrurile sunt cât se poate de simple, matematic și statistic”, a mai adăugat Mircea Abrudean.

CITEȘTE ȘI:


Teste COVID19 prelucrate în 10 zile la Cluj, MAI MULTE decât testele din luna martie, pe țară. Câte se făceau la începutul pandemiei comparativ cu acum?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter