Sănătate

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj a vindecat PESTE 98% din pacienții de COVID19! Cum a reușit?

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj este pe primul loc printre unitățile medicale din țară destinate tratării bolnavilor de coronavirus. A tratat peste 98% de pacienți COVID-19.

 

 


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca s-a situate pe locul unu cu cea mai bună performantă în tratarea cazurilor de coronavirus.

 


Peste 98% dintre bolnavii de COVID-19 internați la Infecțioase în Cluj, au fost vindecați, potrivit Ministerului Sănătății.  

Cum a reușit Spitalul de Infecțioase să vindece peste 98% din pacienții COVID-19?

Faptul că personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase a reușit să vindece 98% dintre pacienții care s-au infectat cu COVID-19, este un lucru impresionant.


Ioan Mureșan, managerului spitalului, a declarat pentru Digi24, care a fost strategia pe care a urmat-o pentru a ajunge la acestă performanță.

„Am extins paturile de terapie intensivă de la 9 la 20. În spatele paturilor ATI sunt paturile obișnuite de spital, doar că ele trebuie pregătite cu oxigen și vacuum și alimentate permanent, lucru pe care l-am făcut cu prisosință întrucât toate celelalte paturi care nu sunt ATI au posibilitatea să ofere condiții și servicii medicale pacienților ca un număr cât mai mic să ajungă la ATI”, a declarat Ioan Mureșan, pentru sursa menționată.


Clujul se află și pe locul doi în România la prelucrarea testelor de COVID-19 și din această cauză numărul pozitivilor este atât de mare. În județul Cluj se testează zilnic 2.500 de persoane, față de alte județe din România, care testează câteva sute de persoane.

CITEȘTE ȘI:


Spitalul de Infecțioase din Cluj, PERFORMANȚE la nivel național în tratarea COVID19

 

Secție a Spitalului Județean Cluj, modernizată cu peste un milion de lei! Cum arată acum? GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter