Sănătate

Peste 720.000 de lei investiți în renovarea Spitalului de Urgențe din Cluj-Napoca. FOTO

Spitalul de Urgențe din Cluj-Napoca a făcut renovări de peste 720.000 de lei. Au fost înlocuite paturile, saltelele și alte piese de mobilier. În 2019 a fost achiziționat un ecograf cu modul de elastografie.

 

 


 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca funcționează în peste 30 de clădiri distincte, majoritatea monumente istorice. Acest fapt face ca efortul pentru reparațiile și mentenanța clădirilor să fie unul constant și consistent.


Secția Clinică Endocrinologie, localizată pe Strada Louis Pasteur are 35 de paturi (32 pentru adulți și 3 pentru copii). Secția Clinică Endocrinologie asigură investigații și tratament pentru pacienții cu patologie endocrină.

„Secția trece, începând cu 2014, printr-un proces de modernizare. Cele mai semnificative lucrări de reparații au avut loc în anii 2018 și 2019, când, cu ajutorul unor alocări ale Consiliului Local și din venituri proprii, am reușit să modernizăm saloanele și să finalizăm lucrările hidroizolarea clădirii și extinderea sistemului de detecție a incendiilor”, au spus reprezentanții spitalului.


Valoarea lucrărilor efectuate în clinică, în perioada 2014-2020 este de peste 720.000 lei. În limita fondurilor disponibile, anul viitor, se vor efectua lucrări în zona ambulatoriului și a spitalizării de zi.

În plus, pe lângă aceste lucrări, au fost înlocuite paturile, saltelele și noptierele în saloanele renovate, iar în 2019 secția a fost dotată cu un ecograf cu modul de elastografie (măsurarea densității unui țesut), sporind precizia diagnostică a naturii benigne sau maligne a nodulilor tiroidieni.


Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Județean de Urgențe din Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI:


„Și medicii sunt oameni!”. Dr. Adela Golea, șefa Spitalului de Urgență: „Toate presiunile, de la cazuri dificile până la a lucra foarte mult, duc la epuizare!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter