Sănătate

Reguli noi pentru bolnavii de COVID19. Ce trebuie să facă asimptomaticii, de mâine

Persoanele cu COVID-19 care nu prezintă simptome sau prezintă o formă ușoară, trebuie să respecte noi reguli de mâine.

Reguli noi pentru bolnavii de COVID-19. Ce trebuie să facă asimptomaticii de mâine Reguli noi pentru bolnavii de COVID-19. Ce trebuie să facă asimptomaticii de mâine

 

 


Bolnavii de COVID-19 cu o formă ușoară, dar fără alte boli și asimptomaticii vor fi tratați diferit.

 


Aceștia vor fi tratați acasă sub supravegherea medicilor de familie. Totodată, vor fi monitorizați de câtre autorități pentru a nu-și părăsi locuința.

„Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi", a menţionat Nelu Tătaru la vizita de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI:

Spitalul Clujana are doar 17 paturi la Terapie Intensivă. Tătaru: „Am văzut necesarul de personal și materiale. În următoarea perioadă le vom avea suplimentate”

 


Ministrul Sănătății, vizită la SCBI Cluj:„ Am avut o discuție cu personalul medical despre reevaluarea la tot ce înseamnă tratament și protocole”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter