Sănătate

Spitalul Clujana are doar 17 paturi la Terapie Intensivă. Tătaru: „Am văzut necesarul de personal și materiale. În următoarea perioadă le vom avea suplimentate”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost în vizită la Spitalul Clujana, unde a observat necesarul de personal și materiale, susținând că vor fi suplimentate în următoarea perioadă.

Spitalul Clujana are doar 17 paturi de Terapie Intensivă. Tătaru: Am văzut necesarul, în următoarea perioadă le vom avea suplimentate. Spitalul Clujana are doar 17 paturi de Terapie Intensivă. Tătaru: Am văzut necesarul, în următoarea perioadă le vom avea suplimentate.

 

 
Spitalul Clujana are 100 de paturi pentru patologie și simptomatologie medie și 17 paturi pentru Terapie Intensivă, dintre care, în acest moment sunt operaționalizate doar 6.


 

 


Cele necesare vor fi suplimentate în curând

„Aici am venit și am revăzut cele 17 paturi de la Clujana, 6 sunt operaționale, mergem cu toate 17. Am văzut necesarul de personal, necesarul de materiale și necesarul de dotare și în următoarea perioadă le vom avea suplimentate”, a explicat Tătaru.

În urma numărului mare de cazuri înregistrat la nivel național miercuri, 21 octombrie, ministrul Sănătății a fost întrebat dacă acest lucru va însemna noi restricții impuse de către autorități:


„Nu rămâne decât să respectăm aceleași precauții pe care le avem și să ne gândim că totuși este un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”, a răspuns acesta.

Nu se pune problema carantinei

Ministrul Sănătății a susținut că nu se pune încă problema stării de urgență și a carantinei și deciziile vor fi luate în continuare la nivel local:


„Noi adaptăm restricțiile și măsurile la nivel local. Fiecare Comitet Județean pentru Situații de Urgență își adaptează după indicele pe care îl primește de la DSP la 24 de ore, iar luarea măsurile după 48 de ore sunt cele puse în practică.”

De asemenea, el a mai vorbit despre sistemul medical care este suprasolicitat din cauza numărului mare de cazuri înregistrat în ultima perioadă:


„Această pandemie nu se tranșează în spital. Noi ca sistem medical ne întindem, ne extindem și ne adaptăm, dar suntem același personal medical. Dar haideți să păstrăm niște reguli, să nu avem această transmitere, să nu avem cazuri și atunci poate vom putea trata și noi în liniște un număr mai mic de pacienți și vom putea să odihnim și sistemul sanitar, care așteaptă lucrul acesta”, a conchis Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI:

Situație ALARMANTĂ în școli! Numărul cazurilor de COVID19 se apropie de 200

 

 

Clujul riscă să devină al doilea județ în care rata de infectare depăște 3 la mia de locuitori. Ce măsuri vor fi luate

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter